Kultúra

Verdi Traviatájával folytatódik az Armel-operaverseny

Verdi Traviatájával folytatódik az Armel-operaverseny

2010. november 9., kedd
Verdi Traviatájával folytatódik az Armel-operaverseny

Juronics Tamás rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színház produkciójában mutatták be Verdi Traviatáját az Armel Operaverseny és Fesztivál döntőjében kedden a Tisza-parti városban.

A műben három versenyző énekel: Violetta Valéryt

Maria Pakhar

orosz szoprán, Alredo Germontot a tavaly is a verseny döntőjébe került magyar tenor,

Balczó Péter

, Georges Germontot az olasz bariton,

Sergio Foresti

alakítja. A Traviata furcsán szomorú története bármely korban aktuális. Napjainkban is vannak Violettához hasonló hölgyek, csak talán "celebeknek" hívjuk őket – mondta

Juronics Tamás

a szegedi Reök-palotában a premier előtt tartott közönségtalálkozón. Hozzátéve: ma talán még fontosabb a kérdés, mi az, ami a pénzért, a megélhetés érdekében morálisan vállalható. Az előadás cselekménye napjainkban játszódik, de ez a Kossuth-díjas művész szerint nem idegen a műtől. Az opera alapjául szolgáló regényt, A kaméliás hölgyet

Dumas

1848-ban valós személyekről mintázva írta, és Verdi operáját 1853-ban korabeli ruhákba öltözött énekesekkel mutatták be. A magát "egy témás" művésznek tartó Juronics Tamás – ahogy mondta, csak a szerelem érdekli - elárulta: az érzelmes történet és a dallamos zene közel áll hozzá. A Traviatát – amely első Verdi-rendezése – úgy állította színpadra, hogy azokat is megfogja, aki korábban még egyáltalán nem láttak operát. A produkció célja, hogy a fiatalabb generációval is megkedveltesse a műfajt. Az operaverseny két hétig tartó döntőjén tizenhárom énekes verseng a legjobb női és férfi operaelőadói címért, a közönség pedig a legjobb produkciónak járó elismerésről szavazhat az előadásokat közvetítő Duna Televízió és az ARTE Live Web világhálós oldalán. A díjátadó gálát november 17-én rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.