Kedd: Tízéves a Waldorf Iskola

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kövér Béla Bábszínházban köszöntik kedden a 10 éves szegedi Waldorf Iskolát. Immár saját szereposztásban játsszák tovább a Traviata-t a színházban, újra lesz „Duruzsoló” a Somogyiban, és folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben. Szentesen II. Rákóczi Ferenc emléktábláját koszorúzzák meg, Erkel Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeznek a Közéleti Kávéházban, és Zene-Bona várja a kicsiket a Százszorszép Gyermekházban.

Opera

A Nagyszínházban kedden 19 órakor Giuseppe Verdi: Traviata Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy című regényének opera-adaptációja három felvonásban (Kazinczy Ferenc bérlet). Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/giuseppe-verdi-traviata-0 oldalon.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Somogyi gyermekkönyvtárában kedden 16.30 – 18 óráig „Duruzsoló” – szülői konzultáció. A szülőkkel oldott légkörben történő személyes beszélgetésen lehetőség van az óvodás-kisiskolás korú gyerekek tanulási, viselkedési problémáinak megbeszélésére, azok okainak feltárására, tanácsadásra. A beszélgetést vezeti: Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő gyógypedagógus, mozgásfejlesztő és Kothencz Zsanett – pszichológus.

A Móra utcai fiókkönyvtárban kedden 14 órakor az Olvasókör tagjai találkoznak.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 14 órától.

Előadás a Millenniumi Kávéházban

A Millenniumi Kávéházban kedd este 8 órakor “Emberi kapcsolatok és értékek napjaink információs társadalmában”. A Szegedi Szakkollégiumi Napok nyitányaként tekinthetik meg a látogatók a “Még 1 mesét Akciócsoport” névre hallgató improvizációs társulat előadását.

Emléktábla koszorúzás Szentesen

Szentesen II. Rákóczi Ferenc emléktábláját koszorúzzák meg a Rákóczi Ferenc utcai óvodánál kedden 14 órakor.

Zene-Bona

Zene-Bona címmel játékos fejlesztő foglalkozást tartanak sok zenével, énekkel, hangszerekkel a Százszorszép Gyermekházban óvodásoknak, kedden 16.30 – 17.30-ig. A foglalkozásokat vezeti: Vidovenyecz Andrea táncpedagógus, ének-zene szakos pedagógus. A foglalkozáson való részvétel díjtalan. A részvételi szándékot jelezzék a 62/420-278, illetve a 62/425-647 telefonszámok egyikén!

Közéleti Kávéház

A Király-König Péter Zeneiskolában (Tábor u. 3.) kedden 17 órakor Ünnepség Erkel Ferenc születésének 200 éves emlékére – a Gyula Városért Baráti Kör szervezésében. Vendégek: Erkel Tibor zongoraművész, Kovács Lajosné, a Baráti Kör titkára. Közreműködnek: Czeglédi Katalin énekművész, Rázga Áron korrepetitor, a Szegedi Erkel Ferenc Vegyeskar, zongorán kísér: Dombiné Kemény Erzsébet. Házigazda: Bagdi Sándor.

A Kövér Béla Bábszínház kamaratermében kedden 17 órakor 10 éves a szegedi Waldorf Iskola. Díszvendég: Buda Ferenc Kossuth díjas költő, műfordító. Versek hangoznak el a Kimondatlan szavak című antológiából.

A Közéleti Kávéház programjairól további részleteket a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak.

A mozik keddi műsorai

A Grand Café-ban kedden:

19 órakor: Hibrid – feliratos, kanadai-francia-amerikai film, rendező: Vincenzo Natali.

21 órakor: SZTEP Filmklub: Az ártatlanság hangjai – feliratos, mexikói-amerikai-Puerto Rico-i film, rendező: Luis Mandoki.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor és 19 órakor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

20.45-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Adéle és a múmiák rejtélye – színes, feliratos francia fantasztikus kalandfilm. Rendező: Luc Besson.

18.15-kor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

Csőke József terem:

17 órakor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

19.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Kedd esti bulik

A JATE Klubban kedden 20 órakor Táncház – a Juhász Zenekar (Vajdaság) lemezbemutató koncertje. Utána táncház Simoncsics Pállal. A belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban kedden 22 órakor Nikola + DJ Novák + DJ Lennard / TTIK-s Sítábor Before Party.

A JUGYU Klubban kedden 19 órakor Idegenforgalmi Szakest.

A Jazz Kocsmában kedden este Lekvár és sör – élőzenés kísérletezés, örömzene, jam session.

Előző sztori

Felsőoktatás: Réthelyi – Pokorni megállapodás

Következő sztori

Márton napi vigasságok… másnapokon is