Közélet

Hamarosan nyit a devecseri szűrőközpont

Hamarosan nyit a devecseri szűrőközpont

2010. november 21., vasárnap
Hamarosan nyit a devecseri szűrőközpont

Két héten belül felállítják Devecserben azt a szűrőközpontot, ahol a lakosság szűrését elvégzik, és hosszú távra vonatkozóan is vizsgálják az iszapömlés egészségügyi következményeit - mondta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára szombaton Devecserben, a diabétesz világnap ünnepségét követő sajtótájékoztatón.

Az egészségügyi centrumban elsősorban légzésfunkciós és nehézfém-terherlési méréseket, illetőleg vérvételeket végeznek majd - tette hozzá, megjegyezve: a "hosszú távú gondoskodás feltételei adottak". Az államtitkár szerint számos olyan kérdés van ugyanakkor, amelyekre "a tudománynak kell választ adnia, s ezen a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében dolgoznak a kutatók". Rámutatott arra is, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) is rendszeres méréseket végez. (Forrás:

magyarhirlap.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.