Közélet

Építik a kolontári kettes gátat

Építik a kolontári kettes gátat

2010. november 21., vasárnap
Építik a kolontári kettes gátat

Másfél kilométer hosszú úgynevezett kolontári kettes gát építését kezdték meg vasárnap, miután a héten elkészült a védmű melletti nehézgépek közlekedését lehetővé tevő 600 méter hosszú út - írja az mno.hu.

Vasárnap kilenc teherautó hordta folyamatosan a résfal építéséhez a betont, amelynek építéséről még október végén döntött a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság. Az alapjainál huszonöt méter, koronájánál hat méter széles, öt méter magas építmény a timföldgyár által már korábban megépített kettes számú körgát nyomvonalán épül, és év végéig el kell készülnie, mivel a katasztrófahelyzetet december 31-ig hosszabbította meg a kormány. A szakemberek abban bíznak, hogy már november végéig befejezhetik a kolontári gát építését, a talaj menti fagyok miatt ugyanis később ilyen jellegű munkát nem tudnak majd végezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.