Csökkentett nyugdíjkorhatár Romániában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nők esetében 60, a férfiak esetében 64 évre csökken a nyugdíjkorhatár Romániában – erről döntött tegnap a kormánypárti honatyák távollétében a képviselőház munkaügyi bizottsága – adja hírül az Erdély Ma hírportál.

Arról is döntöttek, hogy a nyugdíjpont értéke a bruttó átlagbér 45 százalékának megfelelő értékre növekedjék. A nyugdíjtörvény bizottsági vitájáról a kormánypárt képviselői azért vonultak ki, mert szerintük alkotmányellenes a Traian Băsescu által újraelemzésre visszaküldött nyugdíjtörvényben más módosításokat is eszközölni, mint amelyet az államfő javasolt, éspedig hogy a nők esetében 65 évről 63 évre csökkentsék a nyugdíjkorhatárt. Az ellenzéki szociáldemokraták és a liberálisok azonban ragaszkodtak közös javaslatukhoz, és el is fogadták azt, majd szakaszgyőzelemként értékelték a szavazást. A végső döntés ugyanis az alsóház plénumában születik, és ott többséggel rendelkeznek a kormánypártok.

Előző sztori

Mégis lehet Robin Hoodot lőni + FOTÓK

Következő sztori

Becsey: intenzívebb lehetne a szerb-magyar kereskedelmi és befektetési viszony