Közélet

A Szonda Ipsos is hatalmas Fidesz előnyt mért

A Szonda Ipsos is hatalmas Fidesz előnyt mért

2010. november 4., csütörtök
A Szonda Ipsos is hatalmas Fidesz előnyt mért

Bár az önkormányzati választásokat mindegyik párt sikerként könyvelte el, az eredmények s ezek az optimista nyilatkozatok nem befolyásolták a pártok október végi erejét – olvasható a Szonda Ipsos elemzésében.

Mindegyik politikai erő maradt azon a szinten, ahol szeptemberben is volt. Az eltérő mozgósítási potenciál megmutatkozott október 3-án, s ez azóta is megfigyelhető. A Fidesz híveinek aktivitási szintje jóval meghaladja a szocialistákét, ebből adódik, hogy amíg a teljes lakosság körében három és félszer nagyobb a kormánypárt tábora, mint az MSZP-é (39-11 százalék), addig a biztos pártválasztók csoportjában négyszeres a többlete (66-16 százalék). A Szonda Ipsos felmérése szerint a Jobbikot október végén háromszor annyian választanák mint az LMP-t mind a teljes lakosság (6-2 százalék), mind pedig a biztos párválasztók körében (12-4 százalék).

Forrás:

nol.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.