19 millió forintos felújítás az SZTE Móra Ferenc Kollégiumban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Október végén és november első felében felújítási munkálatok zajlottak a Szegedi Tudományegyetem Móra Ferenc Kollégiumában, mely keretében megújultak a lépcsőfordulók, valamint az első és harmadik emeleti zuhanyzók. Az intézményhez tartozó sportpálya pedig rugalmas aszfaltburkolattal bővült.

Erdélyi Ágnes, a kollégium igazgatónője érdeklődésünkre elmondta: a napokban véget ért – közel tizenkilenc millió forint összértékű – átalakításokkal a Kollégium rekonstrukciójának egy fontos szakasza fejeződött be, hiszen a most elvégzett felújítások nagymértékben javítanak a kollégisták életkörülményein. Mindemellett 2011 nyarán további fejlesztésekre lehet számítani: remélhetően felújítanak további két zuhanyzót, valamint a magasföldszinti, illetve az alagsori ablakok cseréjére is bekövetkezik. „A jövő nyáron várható munkálatokkal gyakorlatilag a kollégium teljes rekonstrukciója befejeződik, melynek köszönhetően az elkövetkező években csupán az intézményünk állapotának megőrzésére kell törekednünk” – hangsúlyozta az igazgatónő.

Kovács Attila kollégiumi tanár külön kiemelte az sportpálya ötmillió forintból megvalósuló felújítását. Mint portálunknak elmondta: évek óta napirenden van a kollégiumi sportélet szempontjából kulcsfontosságú sportpálya rendbetétele, mely elől idén végre minden akadály elhárult. A kollégisták a téli hónapok kivételével napi szinten használják a pályát, s emellett minden félévben megrendezik a kollégiumi labdarúgó-, illetve kosárlabda-bajnokságot. „Az ízületeket kímélő rugalmas aszfaltburkolat segítségével magasabb színvonalú sportolási feltételeket tudunk biztosítani az intézményünkben lakó egyetemisták számára. A közeljövőben felszerelendő új, üvegszálas kosárpalánkok pedig további minőségi javulást eredményeznek” – tette hozzá Kovács Attila.

no images were found

Előző sztori

Jövő héttől hó és fagy?

Következő sztori

Hetvenöt éves Makovecz Imre