Hátország: Csanyteleken is győzött az FK-ifi

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A felnőttekhez hasonlóan az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata is győzött a hétvégén Csanyteleken a megyei II. osztály Homokháti csoportban. A kék-fekete fiatalok a második helyen tanyáznak.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 11. forduló:

Csanytelek – FK 1899 Szeged 1-2 (1-1). Csanytelek, vezette: Takács János.
Csanytelek: Gyöngyösi – Ürmös (Papp), Szőke, Mátyás M., Fehér, Maszlag, Apró, Bátki, Deák (Illés/Hencz/), Mátyás R., Szeri. Edző: Szeri László.
FK 1899 Szeged: Kornis – Fábián, Burzon, Módra, Bujdosó, Márton (Rimay), Reisinger, Bitó (Mikovity), Tóth T. (Bakos), Tóth D., Tranger (Németh). Edzők: Kaiser Rezső és Marton Gellért.
Gólszerzők: Mátyás R. (2′), illetve Tóth T. (36′), Tranger (57′).
Sárga lap: Fehér, illetve Márton, Tranger, Módra.
Kiállítva: Fehér.

Némi restanciánk van az FK 1899 Szeged ifjúsági csapatával kapcsolatban, hiszen a Kaiser Rezső és Marton Gellért vezette alakulat utóbbi néhány mérkőzésének eredményét még nem közöltük portálunkon. Nos, az FK-ifi egyáltalán nem szerepel rosszul a bajnokságban, hiszen bár Bakson elrontotta a hajrát, s 3-2-re kikapott (gólszerzők: Mikovity, Bodnár), azt követően zsinórban három találkozót nyert meg.

A Zákányszék ellen 4-2-re (gólszerzők: Bodnár 3, Bitó), a Tömörkény otthonában pedig 4-0-ra (gólszerzők: Reisinger, Módra, Bitó, Bodnár) győztek a kék-feketék. Reisingerék legutóbb Csanytelekről is elcsenték a három pontot, hiszen két találattal tudtak felelni a hazaiak korai vezető góljára. Az FK 1899 Szeged gárdája jelenleg 8 mérkőzésen szerzett 15 pontjával a második helyen tanyázik a 22 pontos Bordány mögött. Vasárnap azonban közelebb is lopózhatnak, ha sikerülne a bravúr a listavezetővel szemben: a Bordány 12.30-as kezdettel fogadja az FK-t.

Kaiser Rezső edző így értékelte a legutóbbi mérkőzést: „A Csanytelek felett otthon sima győzelmet arattunk. Idegenben viszont sokkal nagyobb ellenállásra és kemény mérkőzésre számítottunk. Sejtésünk be is igazolódott, hiszen egy korai góllal a hazaiak szereztek vezetést. Bár érzésem szerint mi irányítottuk a játékot, mégis nehezen jött össze az egyenlítő találat, melyet nem sokkal az első félidő vége előtt egy közeli fejes góllal értünk el. A fordulás után is mindent megtettünk a sikerért, és egy gyönyörű kapufás lövéssel átvettük a vezetést. A folytatásban is akadtak helyzeteink, de sajnos ezek kimaradtak, így egy kicsit izgalmassá tettük a meccs végét. Nagyot küzdöttek a srácok, jár nekik a gratuláció!”

Az FK 1899 Szeged előkészítő korosztályos alakulata is lejátszotta időközben őszi mérkőzéseit a megyei U14 Tisza-Maros csoportban, hamarosan az ő szereplésükről is olvashatnak.

Előző sztori

Labdarúgás: szombaton jön a szegedi szuperrangadó!

Következő sztori

Csapatjátékos, aki szereti átlátni az egész rendszert