Közélet

Századvég: továbbra is kiemelkedő a Fidesz-KDNP fölénye

Századvég: továbbra is kiemelkedő a Fidesz-KDNP fölénye

2010. szeptember 27., hétfő
Századvég: továbbra is kiemelkedő a Fidesz-KDNP fölénye

A parlamenti pártok támogatottsága nem, vagy csak alig módosult az augusztusi felmérésben rögzítettekhez képest. Egy héttel az önkormányzati választások előtt az erőviszonyok megegyeznek azzal, amit 2010 tavaszán, az országgyűlési választások időszakában mutattak az adatfelvételek – derül ki a Századvég szeptemberi közvélemény-kutatásából.

Az ősz első hónapjában az összes megkérdezett körében a Fidesz–KDNP-pártszövetségre az állampolgárok közel fele (47 százalék) szavazna, míg az ellenzéki pártok közül az MSZP-re 12 százalék, a Jobbikra 8 százalék, az LMP-re pedig 5 százalék voksolna. A szeptemberi kutatásból kiderül, hogy a biztos szavazó pártválasztók esetében is kiemelkedő a Fidesz–KDNP fölénye: ebben a kategóriában a pártszövetségre a megkérdezettek 66 százaléka szavazna. Az MSZP támogatottsága ebben a körben 16 százalékon, a Jobbik 9 százalékon, a LMP pedig 6 százalékon áll. További részleteket

a Magyar Nemzet honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.