Sport

Labdarúgás: megszületett az első UTC-siker!

Labdarúgás: megszületett az első UTC-siker!

2010. szeptember 19., vasárnap
Labdarúgás: megszületett az első UTC-siker!

A hatodik fordulóig kellett várni arra, hogy megszerezze első győzelmét az újonc Ujszegedi TC a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Fejszéék remek második félidei játékuknak köszönhetően verték a Tápét.

Az elmúlt héten a bajnokesélyes Mórahalom otthonában egy sima hetest kapott az UTC, így az volt a kérdés, ez vajon padlóra küldi vagy feltüzeli a fekete-fehéreket.

Pálfy Zoltán

együttese szombaton a Tápét fogadta. Nos, az első félidőben úgy tűnt, a KO nyomai még érezhetőek az újszegedieken. Kissé bátortalanul, körülményesen, kockázatvállalás nélkül futballoztak a hazaiak. A jó iramú játékrész kiegyenlített játékot hozott, a sok hiba ellenére is mindkét kapu előtt adódott két-három helyzet, ezek azonban kimaradtak. A szünetet követően az UTC-nek sikerült túllépnie árnyékán,

Fejsze Endrének

a 49. percben szerzett vezető találata áttörte a lelki gátakat. Persze a vendégek sem adták olcsón a bőrüket, azonnal egyenlíthettek volna, de egy hatalmas ziccert rontottak, majd egy kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgásuk kerülte el a kaput. A 62. percben

Szabó László

egy kontrából megduplázta az előnyt, innen kezdve már az történt a pályán, amit Mazula és társai akartak. Több helyzetet is kidolgoztak a Pálfy-legények, s

Erhardt Szilárd

a 88. percben még egyszer mattolta Kispétert, így 3-0-ra győzött az UTC. A folytatásban igen fontos mérkőzés vár az újszegediekre, hiszen szeptember 26-án (vasárnap) 16 órakor a másik újonc, az Üllés LC otthonában szerepelnek. Abban reménykednek, sikerül folytatni a „hárompontos” sorozatot.

A labdarúgó megyei I. osztály 6. fordulójában:

UTC – Tápé ESK 3-0 (0-0).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Orosz Kornél.

UTC:

Béry – Farkas, Erhardt, Szabó L., Szántó, Jaksa, Laudisz (Joó), Fejsze, Tóth, Balogh (Péczely), Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Tápé:

Kispéter – Székely, Kiss A., Farsang, Bazsik, Pavelka, Fodor (Neszméry), Jenei, Horváth (Mudri), Kapa, Hágelmann (Miklós Nagy). Vezetőedző: Kozma Zoltán.

Gólszerzők:

Fejsze (49'), Szabó L. (62'), Erhardt (88'). Pálfy Zoltán:

„Nagyon örülök a sikernek! Végre látszik az előrelépés, végig szívvel-lélekkel küzdöttünk, mindenáron nyerni akartunk. A biztató jelek mellett természetesen hibákat is felfedeztem, melyeket ki kell javítanunk. Nem szabad például kapkodnunk, higgadtan kell futballoznunk. Bízom benne, egy-két játékosom most végre megéri, hogy ebben az osztályban sem kell semmi hókuszpókusz ahhoz, hogy győzni tudjunk.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.