Labdarúgás: megszületett az első UTC-siker!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hatodik fordulóig kellett várni arra, hogy megszerezze első győzelmét az újonc Ujszegedi TC a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Fejszéék remek második félidei játékuknak köszönhetően verték a Tápét.

Az elmúlt héten a bajnokesélyes Mórahalom otthonában egy sima hetest kapott az UTC, így az volt a kérdés, ez vajon padlóra küldi vagy feltüzeli a fekete-fehéreket. Pálfy Zoltán együttese szombaton a Tápét fogadta.
Nos, az első félidőben úgy tűnt, a KO nyomai még érezhetőek az újszegedieken. Kissé bátortalanul, körülményesen, kockázatvállalás nélkül futballoztak a hazaiak. A jó iramú játékrész kiegyenlített játékot hozott, a sok hiba ellenére is mindkét kapu előtt adódott két-három helyzet, ezek azonban kimaradtak.
A szünetet követően az UTC-nek sikerült túllépnie árnyékán, Fejsze Endrének a 49. percben szerzett vezető találata áttörte a lelki gátakat. Persze a vendégek sem adták olcsón a bőrüket, azonnal egyenlíthettek volna, de egy hatalmas ziccert rontottak, majd egy kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgásuk kerülte el a kaput. A 62. percben Szabó László egy kontrából megduplázta az előnyt, innen kezdve már az történt a pályán, amit Mazula és társai akartak. Több helyzetet is kidolgoztak a Pálfy-legények, s Erhardt Szilárd a 88. percben még egyszer mattolta Kispétert, így 3-0-ra győzött az UTC.
A folytatásban igen fontos mérkőzés vár az újszegediekre, hiszen szeptember 26-án (vasárnap) 16 órakor a másik újonc, az Üllés LC otthonában szerepelnek. Abban reménykednek, sikerül folytatni a „hárompontos” sorozatot.

A labdarúgó megyei I. osztály 6. fordulójában:

UTC – Tápé ESK 3-0 (0-0). Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Orosz Kornél.
UTC: Béry – Farkas, Erhardt, Szabó L., Szántó, Jaksa, Laudisz (Joó), Fejsze, Tóth, Balogh (Péczely), Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Tápé: Kispéter – Székely, Kiss A., Farsang, Bazsik, Pavelka, Fodor (Neszméry), Jenei, Horváth (Mudri), Kapa, Hágelmann (Miklós Nagy). Vezetőedző: Kozma Zoltán.
Gólszerzők: Fejsze (49′), Szabó L. (62′), Erhardt (88′).

Pálfy Zoltán: „Nagyon örülök a sikernek! Végre látszik az előrelépés, végig szívvel-lélekkel küzdöttünk, mindenáron nyerni akartunk. A biztató jelek mellett természetesen hibákat is felfedeztem, melyeket ki kell javítanunk. Nem szabad például kapkodnunk, higgadtan kell futballoznunk. Bízom benne, egy-két játékosom most végre megéri, hogy ebben az osztályban sem kell semmi hókuszpókusz ahhoz, hogy győzni tudjunk.”

Előző sztori

MSZP-s pacalparti a Kálvária téri kápolna helyén

Következő sztori

Ami a lakossági fórumból kimaradt