A Csárdáskirálynővel kezdi évadját a színház

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kálmán Imre nagyoperettjével, a Csárdáskirálynővel kezdi évadját a Szegedi Nemzeti Színház, a teátrumban októberben bemutatják még Bodolay Géza Moliére nyomán írt Képzelt fösvény beteg című darabját, valamint Weöres Sándor mesejátékát, a Csalóka Pétert.

Kálmán Imre operettje valódi hungarikum, fantasztikus zenével és akár szellemes vígjátékként is előadható librettóval – mondta Tasnádi Csaba rendező a színház októberi programját bemutató sajtótájékoztatón kedden, a Tisza-parti városban.
A rendező kijelentette, hogy az 1915-ben bemutatott művet – melyet 1932-ig világszerte harmincezer alkalommal játszottak – minden vidéki színháznak kötelessége repertoáron tartani. A darab szegedi premierje a zene világnapján, október 1-jén lesz, az előadást más szereposztással azonban már nyáron bemutatták a 41. Trieszti Operettfesztiválon.
Bodolay Géza Moliére két vígjátékából írta Képzelt fösvény beteg című darabját. A szegedi teátrum főrendezője szerint azért érdemes ma is elővenni az 1668-ban és 1673-ban született műveket, mert elképesztően szórakoztató módon mutatják, be kik vesznek körül bennünket, s kik is vagyunk valójában.
A Szilágyi Annamária, aki Toinette szerepét alakítja, elmondta: a két műből frappáns, kerek előadás született, a próbák jó hangulatban telnek, s ez vár majd a közönségre is október 8-tól.
A színház harmadik októberi bemutatóját, Weöres Sándor Csalóka Péter című gyermekdarabját Sándor János Jászai-díjas rendező állítja színpadra. Az érett óvodásoknak, s alsó tagozatos iskolásoknak szóló mű ősbemutatója a Budapesti Bábszínházban volt, így nem véletlen, hogy főbb szereplői is bábok lesznek, akiket Flórián Antal, Márkus Melinda és Rédei Roland alakít.


Nemzeti Színház – díszpáholy

Előző sztori

Müller Péter az öröm művészetéről tart előadást Szegeden

Következő sztori

Fogadóórát tart a főkapitány