Hétfőtől árulják a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen tizennyolcféle, premier-, opera-, gyerek- és diákbérletet, valamint egy a néző igényeinek megfelelően összeállítható szabadbérletet kínál a 2010/2011-es évadra a Szegedi Nemzeti Színház – tájékoztatta az intézmény az MTI-t annak kapcsán, hogy hétfőn megkezdik a belépők értékesítését.

Az új évad műsorának gerincét a klasszikus értékek adják: Shakespeare, Moliere, Csehov darabjai, az opera műfajában Verdi, Csajkovszkij művei – közölte Gyüdi Sándor főigazgató.
A családokat a téli szünetben igazi ünnepi előadás, Dickens Karácsonyi éneke várja. A prózai társulat a XX. század jeles magyar írói, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor, Görgey Gábor mellett két fiatal, de máris népszerű szerző, Pozsgai Zsolt és Egressy Zoltán egy-egy darabját játssza.
A színház magyar “komponistái” az évadban Kodály Zoltán és a tavaszi balett-produkció zenei kiindulópontját jelentő Liszt Ferenc. A könnyed zenés színházat is igazi hungaricum, a nagyvilágban talán legismertebb magyar operett, Kálmán Imre Csárdáskirálynője képviseli.
Az intézmény az október 22-ig tartó bérletértékesítési időszakban számos kedvezményt kínál a közönségnek. Az első háromszáz vásárló ajándék jegyet kap az immár hagyományos – idén szeptember 10-én tartandó – nagyszínházi Nyitány-gálára, s a bérlettulajdonosok féláron vásárolhatnak belépőt a nemzetközi operaverseny és fesztivál egy-egy versenyprodukciójára.
Nem emelkedett a bérletek átlagára, a diákbérletek ugyanannyiba kerülnek mint tavaly, az operabérletek pedig olcsóbbak lettek.
Visszaszerződött az operatársulathoz Cseh Antal baritonista, aki három főszerepet is énekel az évadban. Danis Lídia, Kárász Zénó, Kedvek Richárd és Rédei Roland pedig a drámai tagozatot erősíti új tagként – tette hozzá a főigazgató.

Előző sztori

II. Szegedi Klubcsapatok Kupája: veretlenül nyert a KITE-Szeged + FOTÓK

Következő sztori

Székely Tour karaván szerbekkel, románokkal, amerikaival