Közélet

Gyimesi: Hazárdíroznak a szegediek pénzével

Gyimesi: Hazárdíroznak a szegediek pénzével

2010. augusztus 2., hétfő
Gyimesi: Hazárdíroznak a szegediek pénzével

Nincs aláírt támogatási szerződése Szegednek az uniós pénzek elosztásáért felelős szervezettel a belváros rekonstrukciójával kapcsolatos beruházásokra, így többek között a Mars tér felújítására sem – hangzott el hétfőn délelőtt Beck Zoltán, a Zöld Baloldal önkormányzati képviselője, korábbi városi tanácsnok és Németh János, a Mars téri kereskedők egyesületének tagja által tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Sándor portálunknak elmondta

, hogy ez egy általános helyzet, nemcsak Szeged, hanem más nagyvárosok is így fejlesztenek. Az alpolgármester szavaira

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke reagált. „

Botka László

a Mars téri beruházás kapcsán az országgyűlési kampányában azzal harsogta körbe a várost, hogy uniós támogatással építik át a piacot. Ezzel szemben a mai napig nincs uniós támogatási szerződése a beruházásnak. Egyszer sem tájékoztatták egyértelműen a lakosságot, hogy a projektre egyelőre nincs uniós pénz. Ami a Mars téren zajlik, az a szegedi polgárok pénzével való hazárdjáték. Hitelből, a város további drasztikus eladósodása árán zajlanak az események. Felelős városvezetés közpénzekkel ilyet nem tesz. Debrecenben például nem kezdenek bele uniós beruházásokba, amíg a támogatási szerződésen meg nem száradt a tinta. Botka az országgyűlési kampányában a Mars tér ügyét is saját politikai érdekeinek rendelte alá. Szegeden a villamosprojekt kapcsán már megtapasztalhattuk, hogy az uniós pénzek felhasználását mindig botrányos körülmények övezik, most így van ez a Mars tér ügyében is” – olvasható Gyimesi László közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.