Két napra ismét megnyílt a hármashatár

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

100 helyett 3 km-t kell megtenni ilyenkor a határ átlépéséhez

no images were found

Idén is megnyitották a magyar-román-szerb határt két napra a hármashatárkőnél. A Kübekháza-Óbéba-Rábé határpontnál álló Triplex Confiniumnál már hagyománynak számít, hogy májusban két napra megnyílik a hármashatár és a szokásosnál jóval kisebb távolságot kell megtenni ahhoz, hogy át lehessen jutni a határ túloldalán lévő településre.

Az, hogy zuhogó esőben is itt vagyunk, jelzi, mennyire fontos számunkra ez az együttműködés – mondta az ünnepségen Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke. A Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) regionális együttműködés keretében zajló projektek közül az alelnök a Baja-Szabadka-Szeged-Temesvár vasútvonal újjáélesztésével kapcsolatos törekvéseket emelte ki.

Mint elmondta, a magyar-szerb pályázatnak jó esélye van arra, hogy nyerjen, a magyar-román programra benyújtott pályázat ügyében még nincs döntés. Ha ez is sikeres lesz, elkészülhetnek a szükséges megvalósíthatósági tanulmányok, és 2014-ben európai uniós döntés születhet a vasútvonal helyreállításáról, ami a térség gazdasági életének fellendítéséhez alapvető lenne.

Ennek jegyében Zakar Péter két vasúti kocsi makettet adott át Constantin Ostaficiucnak, a Temes Megyei Tanács elnökének és Boris Barjaktarovićnak, a Vajdasági Kormány alelnökének.

Az eseménynek része volt idén is a határfutás, majd az ünnepség után a DKMT megtartotta közgyűlését, majd taggyűlését Nagyszentmiklóson, ahol Magyarország átvette a soros elnöki tisztséget Romániától.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények

Default thumbnail
Következő sztori

A lemezjátszóknál: DJ Kasza Tibor

Legutóbbi hasonló cikkek