Egyetem

A szegedi egyetem is támogatná a mérnökhallgatókat

A szegedi egyetem is támogatná a mérnökhallgatókat

2010. május 14., péntek
A szegedi egyetem is támogatná a mérnökhallgatókat

A Szegedi Tudományegyetem tiszteletbeli tagként csatlakozott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséghez - írja az egyetem sajtóközleménye.

A Szövetséget az hívta életre, hogy a mérnökhallgatók létszáma évről évre egyre kevesebb, ugyanakkor az ilyen képesítésű szakemberekre nagy szükség van Magyarországon. A pályakezdő mérnökök felkészültsége messze elmarad a cégek elvárásaitól. Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség négy munkacsoportból áll, melyek különböző területeken látják el a feladataikat. Ezek a következők: 1. a természettudományi, a nyelvi és a számítástechnikai oktatás fejlesztése, a hiányosságok feltárása és a kidolgozott módszerek népszerűsítése a középiskolai képzésben, 2. a felsőoktatási intézmények nyelvi, számítástechnikai képzésének, a hallgatók kommunikációs készségének fejlesztése, az oktatás gyakorlat-orientáltabbá tétele, az oktatók folyamatos továbbképzésének segítése, 3. a mérnökszakma népszerűbbé tétele, a társadalmi megbecsülés mértékének növelése, 4. a hazai és nemzetközi társszervezetekkel való folyamatos kapcsolattartás, melynek célja, hogy a szövetség által kialakított mérnökképzési stratégia megvalósításához szükséges jogszabályi változásokat elérje az oktatási rendszer, a gyakorlati képzések, a képzési kvóták és az oktatás pénzügyi finanszírozása területén. A szövetség elnöksége tiszteletbeli tagnak azt a személyt, illetve szervezetet kéri fel, aki a térség oktatásának fejlesztését, vagy a szövetség munkáját kiemelten segíti. A SZTE tiszteletbeli tagságát a IV. Magyar Műszaki Értelmiség Napjának keretében ma jelentik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.