Péntek: Müller Péter az örömről

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az IH Rendezvényközpontban Müller Péter: Az Örömről című előadását hallhatják péntek este. A színházban ismét az Aranycsapat játszik, a Vakok klubjában Erkel Ferencre emlékeznek, vásárhelyi születésű ének – és zeneművészek gálaműsora lesz a Közéleti Kávéházban, és ismét a Friss levegő filmklubba várják a fiatalokat a Belvárosi moziban.

Színielőadások és bábszínház

A Nagyszínházban pénteken 19 órakor Fenyő-Tasnádi: Aranycsapat – viharos gólöröm két nagyiramú félidőben (bérletszünet).

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Bolha a fülbe (Bajor Gizi 1. bérlet).

A Kövér Béla Bábszínház kamaratermében pénteken 10 órakor Nyam-nyami (bérletszünet), a nagyteremben pénteken 14.30-kor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (bérletszünet).

Müller Péter előadása

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 19 órakor Müller Péter: Az Örömről című előadását hallhatják. „Az Örömről beszélek majd. És ez összefügg a nagypéntekkel is. Jézus az utolsó vacsora végén táncolt s dalolt a tanítványaival. Egy apokrif írás szerint azt mondta: Aki nem táncol, nem érti a misztériumot. Én erről a dalról s a táncról akarok beszélgetni. Az önfeledtségről. A derűről. Nincs ma ennél fontosabb.” (Müller Péter) Jegyár: 2600 Ft.

Vakok klubja

A Hangoskönyvtárban pénteken 17 órakor a Vakok klubja keretében Meszlényi Lászlóval Erkel Ferencre emlékeznek az Erkel-év kapcsán.

Német kultúrest

A Nemzetiségek Házában pénteken 18 órakor Német kultúrest – Bevezetés a német irodalomtörténetbe című előadássorozat. Előadó: Váradi Gábor.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karon (Eötvös u. 6.) pénteken 18 órakor Vásárhelyi születésű ének – és zeneművészek gálaműsora II. rész. Fellépők: Antal Imre – zongoraművész, Kerekné Fekete Éva – zongoraművész, zongoratanár, Olasz Margit – hárfaművész, Bessenyei Ferenc – színművész, Aracsi László – kórusvezető, karmester, Gyimesi László – zongoraművész, Dratsay Ákos – fuvolaművész, Várhelyi Endre – operaénekes, Várhelyi Éva – operaénekesnő. Videoprojektoros kivetítés. Műsorvezető és házigazda: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár.

Vállalkozási ismeretek

Az SZTE TIK – Közösségi térben pénteken 9 órakor Vállalkozási ismeretek – előadás.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 órakor: A Nibelung-lakópark – magyar film, rendező: Mundruczó Kornél.

21 órakor: A doboz – feliratos amerikai film, rendező: Richard Kelly

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 16 órakor: Így neveld a sárkányodat 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Christopher Sanders, Dean DeBlois.

18 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

20 órakor: Farkasember – színes, feliratos amerikai akciófilm, rendező: Joe Johnston.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Friss levegő filmklub – Utazás a Föld középpontja felé – színes, feliratos amerikai családi kalandfilm, rendező: Eric Brevig.

18.15-kor és 20.30-kor: Czukor show – színes magyar dráma, rendező: Dömötör Tamás.

Csőke József terem:

16 órakor: Báthory – A legenda másik arca – színes, szinkronizált cseh-szlovák-magyar-angol-amerikai történelmi thriller, rendező: Juraj Jakubisko.

18.30-kor: Elveszett személyek körzete – színes, feliratos belga-holland-magyar-német-francia film. Rendező: Caroline Strubbe.

20.45-kor: Agora – színes, feliratos spanyol történelmi dráma. Rendező: Alejandro Amenábar.

Péntek esti bulik

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK – Kiscsillag koncert. Kosher akció! A koncert után buli Dj. Varga B. -vel!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz. Lemezlovas: Novák.

A Fészek Klubban pénteken 22 órakor Prog is Alive, Dj’s: Electric Information, Miss Groovee, Andrew Fyl – a harmadik éve működő partysorozat, fiatal dj-knek és az elektronikus zene szerelmeseinek ad teret.

Az Afrika Cafe-ban péntek este Retro Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban péntek este Kívánságok éjszakája.

A Garaboncziás Borozóban pénteken 20 órakor Velvet Stab, Slaughter at the Engagement Party, Till We Drop, Fuwdo.

Előző sztori

NIKE Premier Kupa: derekasan helytállt az RTE-SZVSE

Következő sztori

Húsvéttól ismét látogatható a Feszty-körkép + FOTÓK