Kedd: Tingatinga Tanzániából

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tingatinga művészet a tanzániai kultúra és társadalom része. Tingatinga festményekkel ismerkedhetünk kedden a Millenniumi Klubban, ugyanott este egy tanzániai táncos tanítja táncolni az érdeklődőket. Az Alsóvárosi Ferences templomban Collegium Musicum Orgonahangverseny lesz, a JUGYU Klubban a Költészet Napjára „Tudod, hogy nincs bocsánat” címmel Hobo (Földes László) József Attila-estjét hallhatják, kedden tartják az SZTE EHÖK nevezéses pókerbajnokság döntőjét, a Világmegváltók filmklubban délután Federico Fellini 1957-ben készült legendás kultfilmjét, a Cabiria éjszakái-t vetítik.

Hangverseny

Az Alsóvárosi Ferences templomban kedden 19 órakor Collegium Musicum Orgonahangverseny. Az orgonánál Csanádi László DLA orgonaművész, az SZTE ZMK főiskolai tanára.

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében kedden délelőtt 10 órakor Csipkerózsika (Hapci bérlet).

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Kis irodalmi terefere

Az Északvárosi fiókkönyvtárban kedden 10.30-kor a Kis irodalmi terefere keretében közös beszélgetés, felolvasás felnőtteknek, melynek témája József Attila lesz.

Kiállítás

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) kedden 19.30-kor Tingatinga festmények Tanzániából. Tárlatvezető: Sarungi Emőke gyermekpszichiáter és művészetterapeuta. Házigazda és a kiállítás megnyitója: Molnár Gábor (SZTE BTK Pszichológia Intézet). A tingatinga művészet a tanzániai kultúra és társadalom része, amelyben alapítója, Edward Saidi Tingatinga (1932 – 1972) is élt. Gyökerei a kelet-afrikai partvidék vizuális világába nyúlnak vissza, ahol a szuahéli kultúra ősi hagyományai ma is föllelhetők.

Mitológiai előadássorozat

A Nemzetiségek Házában kedden 18 órakor Mitológiai előadássorozat: Amerikai telepes mitológia. Előadó: Váradi Gábor és Szabó Gergő.

Közéleti Kávéház

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) kedden 16 órakor Panoráma Világklub: Benne élünk a múltunkban (Magyarok őstitkai). Előadó: Kiszely István magyarságkutató, biológus, egyetemi tanár. Műsorvezető: v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja. Háziasszony: Balogh Natasa.

A Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) kedden 17 órakor Íróklub – spontán beszélgetések egymás közt. Résztvevők: az éppen ráérő és a Kávéházba betérő írók, költők… továbbá az esetleg ráérő érdeklődők. Aki hellyel kínálja a betérőket: Tatár Rózsa.

A Novotel Hotelben (Maros u. 1.) kedden 17 órakor Egészség Bár újság beszélgetéssorozat: Érrendszerünk védelmében (a HRI-Vitalion Életmód és Egészségvédő Klub előadása).

Vendégek: Székelyné Bán Zsuzsanna arany igazgató, Kispálné Bán Mária rubin igazgató, Sipos Tibor orvos természetgyógyász.

Az Egyetemi Tavasz programjai

Az SZTE TIK – Kiállítási térben kedden 17 órakor SZTE Tavaszi Kulturális Fesztivál – a VII. Egyetemi Tavasz és az Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott kiállítás és ünnepélyes megnyitója. A rendezvényt Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg. A kiállítás 2010. április 24-ig tekinthető meg.

A JUGYU Klubban kedden 19 órakor a Költészet Napjára: „Tudod, hogy nincs bocsánat” – HOBO (Földes László) József Attila-estje. Jegyár: egyetemi diákigazolvánnyal 800 Ft, külsősöknek 1200 Ft.

Az SZTE JGYPK Tanító- és Óvóképző Intézet 711-es termében (Hattyas sor 10.) kedden 18 órakor „Egyszer volt, hol nem volt…” – Zenés mesedélután az SZTE JGYPK Tanító-és Óvóképző Intézete óvodapedagógus szakja szervezésében. Közreműködnek: Maczelka Noémi DLA, Dombi Józsefné, Bereczkiné Gyovai Ágnes, Laczi Júlia és óvodapedagógus hallgatók.

Az SZTE TIK – Kiállítási térben kedden 10 órakor kezdődik Kószó Ágnes kreatív szakköre.

A Spiler Card Clubban (Kálvária sgt. 9-11.) kedden 18 órakor III. SZTE EHÖK nevezéses pókerbajnokság döntő.

Az SZTEage-ben (Kölcsey u. 4.) kedden 18 órakor Hárfaest az SZTE ZMK hallgatóinak közreműködésével. 20 órakor Jim Jarmusch: Törvénytől sújtva (filmvetítés).

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19 órakor: Hold – feliratos angol film, rendező: Duncan Jones.

21 órakor: Akvárium – feliratos angol film, rendező: Andrea Arnold.

A Belvárosi mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 18 órakor: Így neveld a sárkányodat 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Christopher Sanders, Dean DeBlois.

16 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

20 órakor: Viharsziget – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Martin Scorsese.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Világmegváltók filmklub: Cabiria éjszakái – fekete-fehér, feliratos, olasz-francia filmdráma (1957), rendező: Federico Fellini.

18.30-kor és 20.30-kor: Igazából apa – színes, magyar romantikus vígjáték. Rendező: Novák Emil.

Csőke József terem:

16.15-kor és 18.30-kor: Tapsvihar – színes, feliratos dán dráma. Rendező: Martin P. Zandvliet.

20.45-kor: Czukor show – színes magyar dráma, rendező: Dömötör Tamás

Kedd esti bulik

A JATE Klubban kedden 19 órakor Dumaszínház. Fellép: Litkai Gergely és Hajdú Balázs.

Az IH Café-ban kedden 20 órakor a Tóth Bagi Trio koncertje. Műsoron: Jimmy Hendrix, Eric Clapton, Deep Purple, B.B. King, Stevie Wonder, Toto. Vendég. Szirtes Edina “Mókus”.

A Millenniumi Kávéházban kedden 20 órakor Djembe táncház afrikai tánctanítással. Az afrikai tánckultúra néhány mozzanatát egy tanzániai táncos (Emmanuel Sweja Masanja) mutatja be és tanítja meg a résztvevőknek.

A SZOTE Klubban kedden 21 órakor Egyetem arca választás 2010. – Beatrice koncert – utána JUGYUS buli Patkós Baboskendő Attilával és DJ Kincsessel. A koncertre Hökkentő kártyával a belépés ingyenes. Részletek a www.egyetemarca.hu oldalon.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyar bokszsikerek Ankarában

Default thumbnail
Következő sztori

Nógrádi Zoltán: "Köszönöm választóim támogatását" + HANG

Legutóbbi hasonló cikkek