Így szavaztak a megyei politikusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az első fordulóhoz hasonlóan ismét elkísértük a szavazásra a képviselőjelöltek közül Bodó Imrét, Bohács Zsoltot, Botka Lászlót és Ujhelyi Istvánt. A képviselőjelölteket a jövőről faggattuk.

Délelőtt 10 órakor Ujhelyi István családjával érkezett meg a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolába. A szavazás ismét a szokott rendben zajlott, a gyerekek aktív közreműködésével kerültek be a borítékok az urnába. Portálunknak Ujhelyi István elmondta, hogy a nap hátralévő részét apósáéknál töltik családi körben, majd a gyerekekkel kerékpárra pattannak, és kutyasétáltatást is terveznek.
„Az elkövetkező időszakban biztos, hogy szabadabb leszek, több időm lesz a családra is, hiszen már nem fogok hivatalt viselni, nem leszek államtitkár” – mesélt a jövőről a képviselőjelölt. „Most ‘szegedügyi államtitkár’ helyett, ‘szegedügyi ellenzéki képviselő’ leszek.”

Ellenzékből vitatkozni

„A magyar társadalom elég komoly ítéletet mondott az MSZP jelenlegi állapotáról. Ez kötelezővé teszi számunkra, hogy újjáépítsük a baloldalt. Zűrös ügyek biztos, hogy voltak mindkét oldalon, de korábban ezeket valahogy sikerült eltussolni, így ítéletek nem születtek” – értékelte az MSZP körüli botrányokat Ujhelyi István. „Ez vagy az időbeli késlekedés, vagy a nyomozóhatóságok nem túl aktív munkájának volt köszönhető. Most egy nagy különbség van, hogy az igazságszolgáltatás a kormányzattól és az államhatalomtól függetlenül teheti a dolgát” – tette hozzá. A jövőről szólva a képviselőjelölt elmondta: „Ha a győztes párt azt a szigorú gazdaságpolitikát folytatja, amit mi elkezdtünk, akkor azt gondolom, hogy a gazdaság képes lesz újra beindulni. Azon lesznek majd vitáink, hogy sok mindent másként gondolunk, így például a Fidesz más társadalmi rétegeket akar preferálni, mint mi tettük eddig. Ezen jókat fogunk vitatkozni, de bízom benne, hogy hasznos vitáink lesznek és sikerül majd meggyőznünk a kormányzó pártot.”

Gyors voksolás, szűkszavú kommentár

Botka László 11 órakor ismét az önkormányzat szolgálati autójával érkezett a Balaton utcai általános iskolába, felesége társaságában. A szokásos adategyeztetést követően ezúttal a szavazófülkék mögött töltötte ki az ívet. Újságírói kérdések nem hangoztak el, csak a helyszínen tartózkodó Városi Televízió részére adott rövid, egymondatos interjút. Elmondta, bízik abban, hogy ezen a választáson is részt fog venni a szegediek többsége. Értékelése szerint a politikusnak egy kötelessége van: minden körülmények között tudomásul kell vennie a döntést.

Kormánypárti képviselők Szegedért többet tehetnek

Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje felesége és lánya társaságában 11:30-kor adta le szavazatát az újszegedi Gregor József Általános Iskolában. A szavazókör előtt többen megállították, kezet nyújtottak neki, és gratuláltak az első fordulóban elért eredményéhez.
„A családi ebéd után, egy kis feszültség-levezetésként lányommal teniszezünk végre, majd némi kerti munkát is terveztem, hiszen nagyon szép az idő” – mondta el portálunknak a képviselőjelölt. „Mindenképpen jó lenne, ha Szegednek is kormánypárti képviselői lennének, hiszen így sokkal jobban lehet majd a város és a környék érdekeit érvényesíteni. Szükség lesz a sportlétesítmények gyors felújítására. Nagyon fontos lesz ez a munka, hiszen a fiatalok, de a város lakosságának is mielőbb biztosítani kell a sportolási lehetőségeket.”

A vidék nagyon fontos Szegednek

no images were found

Bodó Imre ugyanebben a választókerületben voksolt, ahová elkísérte felesége és nagyobbik gyermeke, aki már nem „első szavazó”, mivel az első fordulóban már átesett a tűzkeresztségen, és megkapta az erről szóló emléklapot is. „Délután öt óráig a családdal együtt leszünk, majd ezt követően a Fidesz-irodában fogom várni az eredményeket” – mondta el tudósítónknak a képviselőjelölt. „Elsősorban meg kell majd néznünk azt, hogy Szeged gazdasága hogyan-miképpen áll, de tartok attól, hogy a városban sem jobb a helyzet, mint az országban. Szeretnénk ha a város is új útra tudna lépni” – így Bodó. „A három körzet nagyon vegyes összetételű. A parlamenti mandátumot már az első körben megszerzett Nógrádi Zoltán körzete, a Homokhátság foglalja magában a legtöbb vidéki embert. A másik két körzetben jóval kisebb ez az arány, ellenben itt laknak a legtöbben panelben. Bohács Zsolttal egyetértésben kiemelten szeretnénk ezeknek az embereknek a problémáival foglalkozni, de ez nem jelenti természetesen azt, hogy a vidéken élők bármiben is hátrányt szenvednének. Nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az energetikai problémák kezelésére, melyben a családi házban lakókat is segíteni szeretnénk” – mondta a képviselőjelölt. A vidékről szólva hozzátette: „Az nem állapot, hogy a vidéki emberek nem tudnak piachoz jutni, nem tudnak élelmiszerrel ellátni egy ekkora várost. Vissza kell állítani az életnek azt a rendjét, amikor a vidék élelemmel eltartja a várost, a város pedig segít a vidéki embereknek iparcikkekkel, egészségügyi ellátással, oktatással.”

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: magabiztos Szedeák-győzelem + HANG

Következő sztori

Bodó plakátját leszedték, Ujhelyiét fennhagyták