Közélet

Így szavaztak a megyei politikusok

Így szavaztak a megyei politikusok

2010. április 25., vasárnap
Így szavaztak a megyei politikusok
Az első fordulóhoz hasonlóan ismét elkísértük a szavazásra a képviselőjelöltek közül Bodó Imrét, Bohács Zsoltot, Botka Lászlót és Ujhelyi Istvánt. A képviselőjelölteket a jövőről faggattuk. Délelőtt 10 órakor Ujhelyi István családjával érkezett meg a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolába. A szavazás ismét a szokott rendben zajlott, a gyerekek aktív közreműködésével kerültek be a borítékok az urnába. Portálunknak Ujhelyi István elmondta, hogy a nap hátralévő részét apósáéknál töltik családi körben, majd a gyerekekkel kerékpárra pattannak, és kutyasétáltatást is terveznek. „Az elkövetkező időszakban biztos, hogy szabadabb leszek, több időm lesz a családra is, hiszen már nem fogok hivatalt viselni, nem leszek államtitkár” – mesélt a jövőről a képviselőjelölt. „Most 'szegedügyi államtitkár' helyett, 'szegedügyi ellenzéki képviselő' leszek.”

Ellenzékből vitatkozni

„A magyar társadalom elég komoly ítéletet mondott az MSZP jelenlegi állapotáról. Ez kötelezővé teszi számunkra, hogy újjáépítsük a baloldalt. Zűrös ügyek biztos, hogy voltak mindkét oldalon, de korábban ezeket valahogy sikerült eltussolni, így ítéletek nem születtek” – értékelte az MSZP körüli botrányokat Ujhelyi István. „Ez vagy az időbeli késlekedés, vagy a nyomozóhatóságok nem túl aktív munkájának volt köszönhető. Most egy nagy különbség van, hogy az igazságszolgáltatás a kormányzattól és az államhatalomtól függetlenül teheti a dolgát” - tette hozzá. A jövőről szólva a képviselőjelölt elmondta: „Ha a győztes párt azt a szigorú gazdaságpolitikát folytatja, amit mi elkezdtünk, akkor azt gondolom, hogy a gazdaság képes lesz újra beindulni. Azon lesznek majd vitáink, hogy sok mindent másként gondolunk, így például a Fidesz más társadalmi rétegeket akar preferálni, mint mi tettük eddig. Ezen jókat fogunk vitatkozni, de bízom benne, hogy hasznos vitáink lesznek és sikerül majd meggyőznünk a kormányzó pártot.”

Gyors voksolás, szűkszavú kommentár

Botka László 11 órakor ismét az önkormányzat szolgálati autójával érkezett a Balaton utcai általános iskolába, felesége társaságában. A szokásos adategyeztetést követően ezúttal a szavazófülkék mögött töltötte ki az ívet. Újságírói kérdések nem hangoztak el, csak a helyszínen tartózkodó Városi Televízió részére adott rövid, egymondatos interjút. Elmondta, bízik abban, hogy ezen a választáson is részt fog venni a szegediek többsége. Értékelése szerint a politikusnak egy kötelessége van: minden körülmények között tudomásul kell vennie a döntést.

Kormánypárti képviselők Szegedért többet tehetnek

Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje felesége és lánya társaságában 11:30-kor adta le szavazatát az újszegedi Gregor József Általános Iskolában. A szavazókör előtt többen megállították, kezet nyújtottak neki, és gratuláltak az első fordulóban elért eredményéhez. „A családi ebéd után, egy kis feszültség-levezetésként lányommal teniszezünk végre, majd némi kerti munkát is terveztem, hiszen nagyon szép az idő” – mondta el portálunknak a képviselőjelölt. „Mindenképpen jó lenne, ha Szegednek is kormánypárti képviselői lennének, hiszen így sokkal jobban lehet majd a város és a környék érdekeit érvényesíteni. Szükség lesz a sportlétesítmények gyors felújítására. Nagyon fontos lesz ez a munka, hiszen a fiatalok, de a város lakosságának is mielőbb biztosítani kell a sportolási lehetőségeket.”

A vidék nagyon fontos Szegednek

Bodó Imre ugyanebben a választókerületben voksolt, ahová elkísérte felesége és nagyobbik gyermeke, aki már nem „első szavazó”, mivel az első fordulóban már átesett a tűzkeresztségen, és megkapta az erről szóló emléklapot is. „Délután öt óráig a családdal együtt leszünk, majd ezt követően a Fidesz-irodában fogom várni az eredményeket” – mondta el tudósítónknak a képviselőjelölt. „Elsősorban meg kell majd néznünk azt, hogy Szeged gazdasága hogyan-miképpen áll, de tartok attól, hogy a városban sem jobb a helyzet, mint az országban. Szeretnénk ha a város is új útra tudna lépni” - így Bodó. „A három körzet nagyon vegyes összetételű. A parlamenti mandátumot már az első körben megszerzett Nógrádi Zoltán körzete, a Homokhátság foglalja magában a legtöbb vidéki embert. A másik két körzetben jóval kisebb ez az arány, ellenben itt laknak a legtöbben panelben. Bohács Zsolttal egyetértésben kiemelten szeretnénk ezeknek az embereknek a problémáival foglalkozni, de ez nem jelenti természetesen azt, hogy a vidéken élők bármiben is hátrányt szenvednének. Nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az energetikai problémák kezelésére, melyben a családi házban lakókat is segíteni szeretnénk” - mondta a képviselőjelölt. A vidékről szólva hozzátette: „Az nem állapot, hogy a vidéki emberek nem tudnak piachoz jutni, nem tudnak élelmiszerrel ellátni egy ekkora várost. Vissza kell állítani az életnek azt a rendjét, amikor a vidék élelemmel eltartja a várost, a város pedig segít a vidéki embereknek iparcikkekkel, egészségügyi ellátással, oktatással.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.