
Ezer csapat versenyzett a szegediek által is kedvelt fesztiválon +fotók

Telt ház és gyúrócsapatok jellemezték a fesztivált. Ezer csapat gyúrt és töltött a szegediek által is kedvelt Csabai Kolbászfesztiválon.

Szegedről is sokan kerekedtek fel a hétvégén, hogy a gasztronómia és a jókedv jegyében vegyenek részt a 2025-ös Csabai Kolbászfesztiválon, amely már nemcsak Békéscsaba, hanem az egész Dél-Alföld ikonikus őszi eseménye. Aki egyszer volt ott, tudja: nemcsak kolbászról van szó, hanem hagyományról, barátságról, versenyről és ünnepről – az Alföld fűszeres lelke testesül meg a töltések között.

Rekordokat döntött az idei Csabai Kolbászfesztivál
A szombati gyúróverseny volt az igazi csúcspont, ahol immár ezerhez közelít a benevezett csapatok száma - írta meg a beol.hu. A Mokry-sátorban a 612-es asztalon gyúró Legitimo Top Team lett az első, míg a Munkácsy Arénában a Pénzügyőrök vitték el az aranyérmet. A dobogósok közt szerepelt a Bélmunka, a Kamutimukok, és a szellemes nevű Kolbászok Közt csapata is.
Nemcsak verseny, közösség is – ezt mutatja, hogy egyszerre három ikerlány gyúrt kolbászt dr. Sztankó Attila fogszakorvos unokái közül, miközben két ikerfiú már a verseny alatt elkezdte az udvarlást. A békéscsabai Gécs família is teljes létszámban képviseltette magát, a Békéscsabai Ipartestület 140 éves jubileumát is ünnepelve.
A hangulatot az időjárás is támogatta, verőfényes napsütésben teltek a versenyek és a koncertek, a szervezők szerint a vasárnapi Cégek Csatájára és töltöttkáposzta-főzőversenyre is rengetegen maradtak. Többen megjegyezték: az óraátállítás is kapóra jött, egy órával tovább lehetett pihenni a mulatozás után.
A beol.hu teljes galériája itt tekinthető meg.
A Kolbászkirály
Pallér Sándor újkígyósi kolbászmester kapta az idei Kolbászkirály címet, amelyet már a nyitóeseményen átvehetett. A nemzetközi szárazkolbászverseny díjazottjai közt szép számmal akadtak Békéscsabáról és környékéről, többek közt ifj. Ancsin János Marcell és Péli István is dobogós lett.
A kulturális és innovációs miniszter, Hankó Balázs is jelen volt, és méltatta a rendezvény közösségépítő erejét. Mint mondta: itt együtt tölt a család, a barát, a cégvezető és a mesterember. Ez a magyar gasztronómia ünnepe – legyen így még legalább ezer évig.







