/

Bodó a megújuló energia mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A termálvíz és a napfény szabadíthatja meg Szegedet a függéstől

no images were found

„A lakótelepeket is ellátó hőszolgáltató gázturbinák üzemeltetésével állítja elő a meleget. Nekünk olyan megoldásokat kell találnunk, amely csökkentheti a gázfüggőségünket, hosszú távon erre pedig csak a megújuló energiaforrások alkalmasak” – hangsúlyozza Bodó Imre, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, kiemelve, hogy pártja kormányra kerülve energiaprogramot indít el.

„Két lehetőséget látok. Az egyik a páratlan termálkincsünk, a másik pedig a napenergia; e két forrásra kell helyezni a hangsúlyt” – folytatja Bodó Imre. Hangsúlyozza: Szeged mindkét lehetőséget maximálisan ki tudná aknázni, hiszen a napsütéses órák száma az országban itt a legmagasabb, és a város nagyon gazdag termálkincsben is.
„A Fidesz országosan indítani fog egy programot kormányzati és EU-s források felhasználásával, melynek segítségével jelentősen csökkenne az energiafüggőségünk és az emberek fűtésszámlája is” – monda a politikus. „A termálenergia felhasználására alkotott törvényt is szükséges majd módosítani, ami jelenleg a felhasznált víz maradéktalan visszasajtolásáét írja elő. Szeretnénk, ha csak részben kötelezne a törvény visszasajtolásra, mert ennek a költsége igen magas” – tette hozzá. A napenergia esetében Bodó szerint pedig ideális lenne a panelházak tetejét felszerelni napkollektorokkal, hiszen 60 háztartás jobban ki bírja gazdálkodni a költségeket az állami támogatások mellé. „Ezért fogja a Fidesz a megújuló energiák támogatására elindítani az energiaprogramját. Legyen Németország a példa: hatalmas napkollektorokat építettek Észak-Afrikába, onnan vezetékkel szállítják át az áramot bizonyos területekre, és így még mindig olcsóbb az áram előállítása, mintha gázt, szenet égetnének” – hangsúlyozta Bodó Imre.

Default thumbnail
Előző sztori

Szegednek kormánypárti képviselőkre van szüksége

Default thumbnail
Következő sztori

Óvodafelújítás – kérdőjelekkel: pénzt szedtek, nyugtát nem adtak?

Legutóbbi hasonló cikkek