Közélet

Titkolózás és sumákolás villamosfejlesztés-ügyben? – Frissítve + VIDEÓ

Titkolózás és sumákolás villamosfejlesztés-ügyben? – Frissítve + VIDEÓ

2010. március 26., péntek
Titkolózás és sumákolás villamosfejlesztés-ügyben? – Frissítve + VIDEÓ
„Szinte maffiamódszerekkel akadályozzák meg, hogy összehívjuk a városüzemeltetési bizottságot” – hangzott el azon a rendkívüli sajtótájékoztatón, melyet ellenzéki képviselők, Kalmár Ferenc és Hüvös László tartottak a szegedi városháza előtt pénteken kora délután. „Mindannyiunk számára köztudott, hogy a beruházást már több hónappal ezelőtt be kellett volna fejezni. Ehelyett pénzükért futó alvállalkozók, tönkrement kisboltok és joggal elégedetlenkedő lakók jellemzik a szocialisták látványberuházását” – nyilatkozta Hüvös László, a Fidesz-frakció vezetője, aki hozzátette, hogy a Fidesz és a KDNP szegedi frakciója elhatározta, utánajár annak, kik a felelősei, hogy nem tudták időre befejezni az 1-es villamosprojektet. „Kiderült számunkra: Botka László és Szeged jegyzője maffiamódszerekkel próbálja megakadályozni az igazság kiderítését” – tette hozzá. Mint megtudtuk, Kalmár Ferenc, a városüzemeltetési bizottság elnöke, e hét szerdán kezdeményezte, hogy Szeged Megyei Jogú Város Városüzemeltetési, Környezetvédelmi, Víz- és Csatornabizottsága jövő hét kedden, 17 órai kezdettel a rókusi iskolában tartson kihelyezett ülést, ahová a beruházás minden érintettjét, a lebonyolítást végző Szeged Pólus Kft. vezetőjét, a műszaki iroda vezetőjét, a kivitelezőket, a lakókat és az érintett terület kereskedőit, illetve a jegyzőt meghívta.

Kihelyezett bizottsági ülés a tömegközlekedés-fejlesztés ügyében

„A jegyző értesülve arról, hogy élve bizottsági elnöki jogkörömmel összehívtam az illetékes szakbizottságot, megtiltotta a Szeged Pólus Kft. ügyvezetőjének és a műszaki iroda vezetőjének, hogy közreműködjenek a szabályosan összehívott bizottsági ülés megszervezésében, és azon részt vegyenek. Mivel a bizottsági titkár ugyanezt az utasítást kapta a jegyzőtől, felmerül a gyanúja annak, hogy a jegyző politikai megfontolásból, Botka László utasítására cselekszik. Amennyiben a jegyző megpróbálja megakadályozni a szabályosan összehívott bizottsági ülés megszervezését, a Közigazgatási Hivatalhoz fordulunk” – mondta Kalmár, majd hozzátette, hogy a meghívást az ügyben minden érintetthez eljuttatta, illetve ezúton szeretné minden szegedi lakost és az érintett kivitelezőket, vállalkozókat meghívni a városüzemeltetési bizottság kihelyezett ülésére március 30-ára, jövő hét keddre 17 órától a Rókusi Általános Iskola étkezőjébe, a Kossuth Lajos sugárút 35. szám alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.