Választás: kisorsolták a területi listákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Területi Választási Bizottság szerdai ülésén kisorsolták a területi listákat. A Megyeházán a bizottság nyilvános ülésén hét jelölőszervezetből három képviseltette magát. A lista elején az MDF szerepel, míg a hetedik a Jobbik lesz.

„Csongrád megyében 2010. március 22-én 16 óráig hét párt állított területi listát” – tájékoztatott Pető Zsolt, a Területi Választási Bizottság (TVB) elnöke. Mint elmondta, a TVB valamennyi területi listát nyilvántartásba vette, tekintette arra, hogy „a választásról szóló jogszabályokban rögzített kritériumoknak mindegyik lista megfelelt”.
A március 24-én tartott területi listák sorolásának a célja az volt, hogy kiderüljön, a szavazólapra milyen sorrendbe kerülnek fel a pártok.

A sorolás úgy zajlott, hogy borítékokban egytől hétig szerepeltek a sorszámok, melyeket megkeverve beletettek egy átlátszó urnába, majd a pártok delegáltjai ábécé sorrendben húzhattak egy-egy borítékot. A TVB ülésén a hét jelölőszervezet közül három képviseltette magát, a többiek helyett egy TVB-tag húzott borítékot. A területi listát a Területi Választási Bizottság egyhangú határozatával elfogadta.

Az április 11-i választáson megyénkben a szavazólapon a következő sorrendben fognak szerepelni a pártok:
1. MDF
2. LMP
3. Civil Mozgalom
4. MIÉP
5. Fidesz-KDNP
6. MSZP
7. Jobbik

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Állnak az LMP területi listái a régióban + HANG

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtök: Évfordulós Emlékcsarnok

Legutóbbi hasonló cikkek