Közélet

Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is erősödött

Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is erősödött

2010. március 18., csütörtök
Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is erősödött

A Nézőpont Intézet legújabb - a Heti Válasz részére készített - felmérése alapján a Fidesz és a Jobbik támogatottsága is növekedett. Az összes megkérdezett körében a Fidesz, az előző héthez képest 5 százalékot erősödve, 45 százalékos támogatottságot tudhat maga mögött. A Jobbik négy százalékot növekedve 12 százalékon, az pedig MSZP továbbra is 11 százalékon áll.

Az aktív szavazók közül (azaz akik két szűrőkérdés alapján is biztosra ígérik a részvételüket a következő választáson) a Fideszre 53, az MSZP-re és a Jobbikra pedig 12-12 százalék voksolna. Az aktív szavazóknak már csak az ötöde (19 százaléka) nem tudja, vagy nem mondja meg, kire szavazna. A Nézőpont Intézet elemzése szerint sikeres listaállítás esetén potenciálisan mind az MDF, mind az LMP elérheti az 5 százalékos parlamenti küszöböt. Ehhez azonban ugyanazokat a szavazókat kell megszólítaniuk, tehát a következő hetekben éles küzdelem várható közöttük a még el nem köteleződött, de potenciálisan általuk megszólítható szavazókért.

További részleteket a Nézőpont Intézet honlapján olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.