Kultúra

Miklósa Erika az Ory grófjában Szegeden + HANG

Miklósa Erika az Ory grófjában Szegeden + HANG

2010. március 17., szerda
Miklósa Erika az Ory grófjában Szegeden + HANG
Miklósa Erika Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő alakítja Rossini Ory grófjának női főszerepét szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban; Adéle de Formoutiers grófnő koloratúrszoprán szerepében egy héttel később a fővárosi közönség is hallhatja a népszerű énekest a Thália Színházban.

Mint azt

Miklósa Erika

az előadásról tartott szerdai szegedi sajtótájékoztatón elárulta, a felkérés készületlenül érte, nem ismerte a darabot, mert igen ritkán játsszák, de a szegedi fellépés nagyon jó lehetőség egy új szerep megtanulására, ráadásul magyarul. A darab tele van humorral, s a szerdai próbán egyszer meg is kellett állni, mert a nevetés miatt nem ment tovább - mesélt élményeiről. A darabot már egy hete próbálják, s mint megjegyezte, azon dolgozik majd, hogy más fesztiválokra is eljusson. Emellett valószínű, hogy New Yorkban, a Metropolitan Opera színpadán is játssza majd a szerepet. A sajtótájékoztatón a dél-alföldi várossal kapcsolatban felidézte: karrierje tulajdonképpen Szegeden, a Kisszínházban kezdődött. 1989-ben a főiskolások vizsgamunkaként A színigazgatót szerették volna bemutatni, de nem volt koloratúr szopránjuk Madame Herz szerepére. "Én nem voltam főiskolás, a konziba jártam, de bátran vállaltam a feladatot, s pont

Pál Tamás

vezényelt" - fűzte hozzá. Mint Miklósa Erika elmondta, minden évben ellátogat a Tisza-parti városba egy szerep vagy csak a kikapcsolódás kedvéért. A Varázsfuvola Éj királynő-szerepe is Szegedhez kötődik számára, hisz egy városi versenyt nyert meg vele, s 2004 óta már a New York- i Metropolitan Operában énekli. A legtöbben ma már egy-két szereppel futnak be nagy karriert, miután olyan széles az énekesi repertoár, hogy valamiben nagyon speciálisnak kell lenni - magyarázta, hozzátéve: ilyen feladat az Éj királynője. "Nekem szerencsém volt, pont erre születtem, s voltam elég bátor, hogy ezzel elinduljak" - hangsúlyozta Miklósa Erika, aki úgy véli: nem az a nehéz, hogy az ember bekerüljön a nívós helyekre, hanem az, hogy azt a színvonalat megtartsa, ami a bennmaradáshoz kell. Az

Anger Ferenc

rendezte és Pál Tamás vezényletével színpadra állított Ory grófját Szeged után a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében is láthatja a közönség március 27-én, Miklósa Erikával a női főszerepben.

miklosa_erika_it (5)

Hallgassa meg a Rádió88 Miklósa Erikával készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.