Miklósa Erika az Ory grófjában Szegeden + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Miklósa Erika Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő alakítja Rossini Ory grófjának női főszerepét szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban; Adéle de Formoutiers grófnő koloratúrszoprán szerepében egy héttel később a fővárosi közönség is hallhatja a népszerű énekest a Thália Színházban.

Mint azt Miklósa Erika az előadásról tartott szerdai szegedi sajtótájékoztatón elárulta, a felkérés készületlenül érte, nem ismerte a darabot, mert igen ritkán játsszák, de a szegedi fellépés nagyon jó lehetőség egy új szerep megtanulására, ráadásul magyarul. A darab tele van humorral, s a szerdai próbán egyszer meg is kellett állni, mert a nevetés miatt nem ment tovább – mesélt élményeiről. A darabot már egy hete próbálják, s mint megjegyezte, azon dolgozik majd, hogy más fesztiválokra is eljusson. Emellett valószínű, hogy New Yorkban, a Metropolitan Opera színpadán is játssza majd a szerepet. A sajtótájékoztatón a dél-alföldi várossal kapcsolatban felidézte: karrierje tulajdonképpen Szegeden, a Kisszínházban kezdődött. 1989-ben a főiskolások vizsgamunkaként A színigazgatót szerették volna bemutatni, de nem volt koloratúr szopránjuk Madame Herz szerepére. “Én nem voltam főiskolás, a konziba jártam, de bátran vállaltam a feladatot, s pont Pál Tamás vezényelt” – fűzte hozzá.
Mint Miklósa Erika elmondta, minden évben ellátogat a Tisza-parti városba egy szerep vagy csak a kikapcsolódás kedvéért. A Varázsfuvola Éj királynő-szerepe is Szegedhez kötődik számára, hisz egy városi versenyt nyert meg vele, s 2004 óta már a New York- i Metropolitan Operában énekli. A legtöbben ma már egy-két szereppel futnak be nagy karriert, miután olyan széles az énekesi repertoár, hogy valamiben nagyon speciálisnak kell lenni – magyarázta, hozzátéve: ilyen feladat az Éj királynője. “Nekem szerencsém volt, pont erre születtem, s voltam elég bátor, hogy ezzel elinduljak” – hangsúlyozta Miklósa Erika, aki úgy véli: nem az a nehéz, hogy az ember bekerüljön a nívós helyekre, hanem az, hogy azt a színvonalat megtartsa, ami a bennmaradáshoz kell. Az Anger Ferenc rendezte és Pál Tamás vezényletével színpadra állított Ory grófját Szeged után a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében is láthatja a közönség március 27-én, Miklósa Erikával a női főszerepben.

miklosa_erika_it (5)Hallgassa meg a Rádió88 Miklósa Erikával készített hanganyagát!

Default thumbnail
Előző sztori

Átadták a Pulz utcai villamostelep új szerelőcsarnokát

Default thumbnail
Következő sztori

Bella Árpád: a Pick Szeged régi fényében ragyogjon!

Legutóbbi hasonló cikkek