Közélet

Belharcok az MDF-ben: elmozdítanák Dávidot is

Belharcok az MDF-ben: elmozdítanák Dávidot is

2010. március 17., szerda
Belharcok az MDF-ben: elmozdítanák Dávidot is

Akár a pártelnököt is elmozdítanák helyéről az elégedetlen MDF-es politikusok, a párt országos választmányába delegált helyi vezetők – írta meg a Magyar Nemzet Online. Az országos választmány rendkívüli ülésén lázadáshoz közeli helyzet alakult ki.

A Magyar Demokrata Fórum országos listája körül éles viták alakultak ki a párton belül. Miután például megyei elnökök sem számíthatnak a listán „befutó” helyre, többen arra készülnek, hogy akár

Dávid Ibolya, Herényi Károly, Somogyi Zoltán

és

Debreczeni József

elmozdításával szorítanak helyet maguknak. „

Karikó Balázs

komáromi küldött arról beszélt, hogy Dávid Ibolya legfeljebb az országos lista huszadik helyén kaphatna helyet. A pártelnök asszonyra nézve barátságtalan mondatot a választmányi tagok egyöntetű tapsa követte” – írta meg az MNO a országos választmány rendkívüli üléséről. Az MDF-esek úgy kalkulálnak, hogy ha egyáltalán átlépik az 5%-os parlamenti küszöböt, akkor is maximum az országos lista első 5-6 helyén szereplők juthatnak be a parlamentbe, ezért is nagy a tülekedés az első helyekért.

További részleteket itt olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.