Belharcok az MDF-ben: elmozdítanák Dávidot is

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akár a pártelnököt is elmozdítanák helyéről az elégedetlen MDF-es politikusok, a párt országos választmányába delegált helyi vezetők – írta meg a Magyar Nemzet Online. Az országos választmány rendkívüli ülésén lázadáshoz közeli helyzet alakult ki.

A Magyar Demokrata Fórum országos listája körül éles viták alakultak ki a párton belül. Miután például megyei elnökök sem számíthatnak a listán „befutó” helyre, többen arra készülnek, hogy akár Dávid Ibolya, Herényi Károly, Somogyi Zoltán és Debreczeni József elmozdításával szorítanak helyet maguknak.
Karikó Balázs komáromi küldött arról beszélt, hogy Dávid Ibolya legfeljebb az országos lista huszadik helyén kaphatna helyet. A pártelnök asszonyra nézve barátságtalan mondatot a választmányi tagok egyöntetű tapsa követte” – írta meg az MNO a országos választmány rendkívüli üléséről.
Az MDF-esek úgy kalkulálnak, hogy ha egyáltalán átlépik az 5%-os parlamenti küszöböt, akkor is maximum az országos lista első 5-6 helyén szereplők juthatnak be a parlamentbe, ezért is nagy a tülekedés az első helyekért.

További részleteket itt olvashat.

Előző sztori

Forsense: parlamenti párt lehet az LMP?

Következő sztori

Háromszáz katona tért haza Afganisztánból Hódmezővásárhelyre