Szerda: Égig érő énekek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Égig érő énekek címmel a Piarista Mester Tanoda tart lemezbemutató koncertet a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán, és a Szegedi Harsonaegyüttes is hangversenyt ad szerdán. Babits Mihály Jónás könyve és Jónás imája részletes elemzését hallhatjuk a Közéleti Kávéházban, az Állam és Jogtudományi Kar Mesterképzéses Nyílt Napja lesz a TIK-ben, és déltől késő estig ingyenes maratoni vetítés a JUGYU Klubban: műsoron A Keresztapa.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 14 és 18 órakor Hattyúk tava gyerekeknek 14 órakor Pinokkió bérlet, 18 órakor Alibaba bérlet).

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Ory grófja – vígopera (Latinovits Zoltán 1. bérlet).

A Kövér Béla Bábszínház kamaratermében szerdán 10 órakor Szekrénymesék. (Pumukli bérlet).

Hangversenyek

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola (Szeged, Dóm tér 6.) Klebelsberg termében szerdán 19 órakor Égig érő énekek címmel a Piarista Mester Tanoda tart lemezbemutató koncertet. Belépődíj nincs. A műsorban moldvai csángó népdalokkal és Kájoni-féle egyházi népénekek hangzanak el. Művészeti vezetők: Ivánovics Tünde és Fábri Géza. A kottamelléklettel megjelent CD a bolti 5800 forint helyett 3800 forintos áron kapható. Érdeklődni lehet a klebelsberg@gfhf.hu címen.

A Szegedi Harsonaegyüttes szerdán 19 órakor egy teljesen új műsorral várja az érdeklődőket az SZTE-ZMK Fricsay-termébe. “Tram-bones” című programjuk végigutaztatja hallgatóit a legkülönbözőbb műfajok útvonalain. Megállnak többek között a filmzene, szimfonikus zene, opera, jazz, latin, pop és rock egy-egy állomásán. Aki részt kíván venni velünk ezen az utazáson, azt szeretettel várják ellenőrök és kalauz nélküli koncertjükre. Az est házigazdája: Meszlényi László.

Harmónia-klub

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 15 órakor Harmónia-klub: A magas vérnyomás kezelése természetes módszerekkel. Vendég: Raffai Zsuzsanna orvos.

Közéleti Kávéház

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt. 4.) szerdán 17 órakor “Mert vétkesek közt cinkos, aki néma.”Babits Mihály: Jónás könyve és Jónás imája (részletes elemzés). Vendég: Rozsnyai Jenőné ny. középiskolai tanár. Beszélgetőtárs: Varga Ferenc ny. tanár. Közreműködik: Vízi Imre egyetemi hallgató.

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületének tárgyalójában (Rákóczi tér 1. fsz.) szerdán 18 órakor Létlátásom vázlatai. Vendég: Szögi Tibor hagyományőrző, aki előadásokat tart, nyári táborokban vesz részt, megmutat egy lehetőséget, hogyan lehet az ember valóban Ember.

Mesterképzéses Nyílt Nap

Az SZTE TIK-ben szerdán 16-18 óráig SZTE ÁJTK Mesterképzéses Nyílt Nap lesz, ahol az Állam és Jogtudományi Kar MsC képzési lehetőségeiről kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

Trilógia Filmklub

A JUGYU Klubban (Hattyas sor) szerdán 12 órától Trilógia FilmklubA Keresztapa

12-15 óráig A Keresztapa 1., 15.30-tól 18.50-ig A Keresztapa 2., 19 órától 21.45-ig A Keresztapa 3.  A legkitartóbbakat ingyen kávé várja! A belépés díjtalan!

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Az informátor – feliratos amerikai film, rendező: Steven Soderbergh.

21 órakor: Welcome – feliratos, francia film, rendező: Philippe Lioret.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 15.30, 17 és 18.30 órakor: Toy Story – Játékháború 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: John Lasseter.

20 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Egyszerűen bonyolult – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték. Szereplők: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin. Rendező: Nancy Meyers.

18.15-kor és 20.30-kor: Hold – színes, feliratos angol sci-fi. Szereplők: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott. Rendező: Duncan Jones.

Csőke József terem:

16.15-kor: A hercegnő és a béka – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Ron Howard, John Musker.

18.30-kor: A hetedik kör – színes, magyar játékfilm, rendező: Sopsits Árpád.

20.45-kor: O’Horten – színes, feliratos norvég dráma, rendező: Bent Hamer.

Szerda esti bulik

Az All Music-ban szerda este 20 órától Rock-pöri, a zenei humor és a tarkaság jegyében. Farsangi zenés alakoskodás, sok játékkal és viccel. Az alapinstrukció: „Fel is öltözhetsz valaminek, de le is vetkőzhetsz…” Izgalmas zenei kalandnak ígérkezik a nemzetközileg ismert jazz-zenész: Kurina Kornél, és a hazai rock-blues gitározás egyik legnagyobb tehetsége Dula Sándor találkozása az új, közös zenei műhelyben. A házigazda Pleskonics András (Dr. Rock).
A Millenniumi Kávéházban szerda este 20 órakor Blues Bell koncert.
A Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u.) szerdán 18 órakor Görög Táncház.
A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor MK-s évnyitó Patkós doktorral. Bacardi + Cola és Kozel akció.
A JATE Klubban szerdán 22 órakor Jogász-Közgazdász Nyitóbuli. Házigazda: Dj. Afus/Dj. Gerappa. ÁJTK-soknak és GTK-soknak ingyenes!
A Garaboncziás Borozóban szerdán este Indirekt, Motivation, Keserű Giliszta.
Az Afrika Cafe-ban szerdán este R’n’B Party.
A Port Royalban szerdán este 20 órakor Lounge Bar.

Előző sztori

Határrendészet: hat afgán határsértő és lopott kocsi

Következő sztori

Nehéz lesz hamisítani az új ajánlószelvényeket