Sport

Labdarúgás: ikszelt a Volán a Temesvárral

Labdarúgás: ikszelt a Volán a Temesvárral

2010. február 20., szombat
Labdarúgás: ikszelt a Volán a Temesvárral
Két héten belül másodszor csapott össze a román II. ligás CFR Temesvárral a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata. A kék-feketék ezúttal sokkal jobban játszottak, s 1-1-re végeztek a vendégekkel. Napra pontosan két hete emlékezetes, parázs mérkőzést vívott a két fél, a csatát akkor hét gól és négy piros lap színesítette. A temesváriak 4-3-ra tudtak győzni a szakadó hóesésben a Felső Tisza parton. Ezúttal szerencsére kedvezőbb időjárási körülmények fogadták a csapatokat. A hazatért Vastag Rolandot is soraiban tudó Volán lépett föl támadólag a találkozó elején, s első helyzetéből a vezetést is megszerezte a Buchholcz-alakulat. A gólszerző a felkészülési szezonban immár sokadik alkalommal Beretka Péter volt. Továbbra is lendületben maradt a házigazda, veszélyes támadásokat vezettek Vágóék, ám a lehetőségeket nem tudták kihasználni. Remekül szűrték viszont meg a középpályán a temesváriak próbálkozásait, így a látogatók miatt nemigen kellett aggódnia Czirják Tamás kapusnak. Fordulást követően is a Szeged támadásai voltak ígéretesebbek, többször is csak a kapussal álltak szemben az NB III-as alakulat játékosai, ám nem tudtak túljárni az eszén. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, hiszen tíz perccel a vége előtt egy védelmi hibát, fegyelmezetlenséget kihasználva egyenlíteni tudott a CFR Temesvár. A Tisza Volán SC Szeged a jövő héten is két alkalommal lép pályára. Előbb szerdán 18 órától a Soltvadkertet, majd szombaton 14.30-tól a Battonyát fogadják Dargóék. Hír még a csapat háza tájáról, hogy Szilágyi Norbertet, aki kedden azt közölte a vezetőedzővel, hogy abbahagyja a labdarúgást, a Tisza Volán SC vezetősége fél évre kölcsönadta a Bács megyei II. osztályú Kunfehértónak.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged - CFR Temesvár (romániai) 1-1 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű. A szegedi gólszerző: Beretka. Buchholcz Gábor: "Elégedett vagyok a látottakkal, sokat fejlődtünk az elmúlt két hét során, ezúttal sokkal jobban játszott a csapat. Mindenki betartotta, amit kértem: ha a temesváriak labdát szereztek, azonnal igyekeztünk megállítani kontráikat, ha kellett, apró szabálytalanságok árán is. Több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek, ezeket a lehetőségeket jobb arányban kellene gólra váltanunk. Vastag Rolandon látszott, hogy itt nőtt föl, nem ismeretlen környezetben kellett futballoznia, rajta kívül pedig a fiatal Makó Zsoltot emelném ki, aki remek elfutásokkal vétette magát észre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.