Labdarúgás: Beretka-bomba a Mezőhegyes ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Beretka Péternek a második félidőben szerzett góljával győzte le csütörtök este a Mezőhegyes csapatát a Tisza Volán SC Szeged. Folytatás szombaton 11 órától a CFR Temesvár ellen.

A Békés megyei I. osztály második helyezettje látogatott csütörtök este Szegedre. A Mezőhegyes kellemes csalódást okozott a hazai szurkolóknak, ugyanis masszív játékával komoly erőfeszítésekre kényszerítette a Volánt. A Buchholcz-tanítványok nehezen boldogultak a bekkelős, a védekezést előtérbe helyező vendégekkel. A békésiek nem túlságosan erőltették a támadásokat, mindössze két-három alkalommal jutottak el a kék-feketék kapujáig, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

Kaziéknak ezzel szemben rengeteg lehetőségük akadt, ám az első játékrészben nem tudtak a hálóba találni. Fordulást követően a csereként beállt Beretka Péter első labdaérintéséből eldöntötte a meccset: 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapuba. Ezt követően is volt esélye a Szegednek a gólszerzésre, ám újabb találat már nem esett, így végül 1-0-ra győzött az NB III-as gárda.

no images were found

A Tisza Volán SC Szeged a következő edzőmeccsét szombaton 11 órakor a román II. ligás CFR Temesvárral vívja. Parázs kis csatára van kilátás, hiszen emlékezetes, hogy néhány hete már összecsaptak a felek, s akkor 4-3-ra a temesváriak győztek úgy, hogy mindkét csapatból két-két labdarúgót állított ki a játékvezető… Ha minden jól megy, szombaton bemutatkozhat a Volánban a Csornáról visszaigazolt Vastag Roland is.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Mezőhegyes 1-0 (0-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű.
Szeged: Czirják – Búzási, Dargó, Vida, Grünwald – Vágó, Vastag Sz. – Pálfi, Huszárik, Végh – Kazi. Csereként léptek pályára: Tóth Z. (kapus), Pénzváltó, Boldizsár, Prikidánovics, Frank, Harangozó, Beretka, Makó.
Gólszerző: Beretka.

Buchholcz Gábor: “Úgy gondolom, hogy végig a mi akaratunk érvényesült a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben. Fontos volt, hogy egy ilyen bekkelős, védekezős csapattal is találkozzunk. Elégedett vagyok a látottakkal, hiszen a srácok betartották, amit kértem, s különösen az első hatvan percben mozogtak jól. Örülök, hogy Beretka és Huszárik újra szerepet kaphatott. Bízom benne, hogy a szombati mérkőzésig további sérültek, betegek térnek vissza társaikhoz. Szeretném kiemelni, hogy az U19-es, debütáns Makó Zsolt remek játékkal hívta föl magára a figyelmet.”

no images were found

Előző sztori

Péntek: Aranycsapat a színházban

Következő sztori

Szerkesztőségünkbe látogatott Borókai Gábor + HANG