Sport

Labdarúgás: Beretka-bomba a Mezőhegyes ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Beretka-bomba a Mezőhegyes ellen + FOTÓK

2010. február 18., csütörtök
Labdarúgás: Beretka-bomba a Mezőhegyes ellen + FOTÓK
Beretka Péternek a második félidőben szerzett góljával győzte le csütörtök este a Mezőhegyes csapatát a Tisza Volán SC Szeged. Folytatás szombaton 11 órától a CFR Temesvár ellen. A Békés megyei I. osztály második helyezettje látogatott csütörtök este Szegedre. A Mezőhegyes kellemes csalódást okozott a hazai szurkolóknak, ugyanis masszív játékával komoly erőfeszítésekre kényszerítette a Volánt. A Buchholcz-tanítványok nehezen boldogultak a bekkelős, a védekezést előtérbe helyező vendégekkel. A békésiek nem túlságosan erőltették a támadásokat, mindössze két-három alkalommal jutottak el a kék-feketék kapujáig, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Kaziéknak ezzel szemben rengeteg lehetőségük akadt, ám az első játékrészben nem tudtak a hálóba találni. Fordulást követően a csereként beállt Beretka Péter első labdaérintéséből eldöntötte a meccset: 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapuba. Ezt követően is volt esélye a Szegednek a gólszerzésre, ám újabb találat már nem esett, így végül 1-0-ra győzött az NB III-as gárda. A Tisza Volán SC Szeged a következő edzőmeccsét szombaton 11 órakor a román II. ligás CFR Temesvárral vívja. Parázs kis csatára van kilátás, hiszen emlékezetes, hogy néhány hete már összecsaptak a felek, s akkor 4-3-ra a temesváriak győztek úgy, hogy mindkét csapatból két-két labdarúgót állított ki a játékvezető... Ha minden jól megy, szombaton bemutatkozhat a Volánban a Csornáról visszaigazolt Vastag Roland is.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged - Mezőhegyes 1-0 (0-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű. Szeged: Czirják - Búzási, Dargó, Vida, Grünwald - Vágó, Vastag Sz. - Pálfi, Huszárik, Végh - Kazi. Csereként léptek pályára: Tóth Z. (kapus), Pénzváltó, Boldizsár, Prikidánovics, Frank, Harangozó, Beretka, Makó. Gólszerző: Beretka. Buchholcz Gábor: "Úgy gondolom, hogy végig a mi akaratunk érvényesült a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben. Fontos volt, hogy egy ilyen bekkelős, védekezős csapattal is találkozzunk. Elégedett vagyok a látottakkal, hiszen a srácok betartották, amit kértem, s különösen az első hatvan percben mozogtak jól. Örülök, hogy Beretka és Huszárik újra szerepet kaphatott. Bízom benne, hogy a szombati mérkőzésig további sérültek, betegek térnek vissza társaikhoz. Szeretném kiemelni, hogy az U19-es, debütáns Makó Zsolt remek játékkal hívta föl magára a figyelmet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.