Kisgyermekesbérletet kapnak a rászorulók Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tanulókkal és a nyugdíjasokkal azonos áron, havonta 2710 forintért vásárolhatnak tömegközlekedési bérletet márciustól a rászoruló kisgyermekes szegedi szülők – így döntött pénteken a város közgyűlése.

Az egyhangúlag elfogadott rendeletmódosítás szerint kisgyermekes szociális havi bérletet azok a gyermekgondozási segélyben vagy gyermeknevelési támogatásban részesülők kérhetnek, akiknek a családjában a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap, vagyis egyszülős családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a havi 39.900, kétszülősben a 37.050 forintot.
A szükséges igazolást bemutató szülőknek bérletigazolványt állítanak ki, ez legfeljebb hat hónapig lesz érvényes, és alkalmanként fél évvel meghosszabbítható.
Az előterjesztés vitájában a kedvezmény bevezetését indítványozó ellenzéki Fidesz-KDNP frakciószövetség képviselői azt javasolták, hogy a lehetőséget minden kisgyermekes családra terjesszék ki.
Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) városfejlesztési alpolgármester kifejtette, a lehetőséget azért nem kaphatja meg valamennyi család, mert az önkormányzati hatáskörben adott kedvezmények után nem jár fogyasztói árkiegészítés. Ha minden kisgyermekes család olcsóbban vehetne bérletet, akkor a becslések szerint a veszteségek kompenzálásaként a dolgozói havi bérlet árát 170, a tanuló és nyugdíjas szelvények árát pedig 75 forinttal kellene emelni.

Előző sztori

Arc-, állcsont- és szájsebészeti szimpóziumot rendeztek Szegeden

Következő sztori

Geotermikus energiában is mintaprojekt Mórahalom