Közélet

Kisgyermekesbérletet kapnak a rászorulók Szegeden

Kisgyermekesbérletet kapnak a rászorulók Szegeden

2010. február 19., péntek
Kisgyermekesbérletet kapnak a rászorulók Szegeden

A tanulókkal és a nyugdíjasokkal azonos áron, havonta 2710 forintért vásárolhatnak tömegközlekedési bérletet márciustól a rászoruló kisgyermekes szegedi szülők - így döntött pénteken a város közgyűlése.

Az egyhangúlag elfogadott rendeletmódosítás szerint kisgyermekes szociális havi bérletet azok a gyermekgondozási segélyben vagy gyermeknevelési támogatásban részesülők kérhetnek, akiknek a családjában a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap, vagyis egyszülős családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a havi 39.900, kétszülősben a 37.050 forintot. A szükséges igazolást bemutató szülőknek bérletigazolványt állítanak ki, ez legfeljebb hat hónapig lesz érvényes, és alkalmanként fél évvel meghosszabbítható. Az előterjesztés vitájában a kedvezmény bevezetését indítványozó ellenzéki Fidesz-KDNP frakciószövetség képviselői azt javasolták, hogy a lehetőséget minden kisgyermekes családra terjesszék ki.

Nagy Sándor

(Szabad Város Egyesület) városfejlesztési alpolgármester kifejtette, a lehetőséget azért nem kaphatja meg valamennyi család, mert az önkormányzati hatáskörben adott kedvezmények után nem jár fogyasztói árkiegészítés. Ha minden kisgyermekes család olcsóbban vehetne bérletet, akkor a becslések szerint a veszteségek kompenzálásaként a dolgozói havi bérlet árát 170, a tanuló és nyugdíjas szelvények árát pedig 75 forinttal kellene emelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.