Közélet

Tölgyessy: az MDF lett a baloldal kisebbik pártja

Tölgyessy: az MDF lett a baloldal kisebbik pártja

2009. december 18., péntek
Tölgyessy: az MDF lett a baloldal kisebbik pártja

Az MDF teljesen átlépett a baloldali erőtérbe a magyar politikai palettán – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tölgyessy Péter. Az MDF szavazótáborának összetétele szinte teljes egészében kicserélődött, a párt elhagyta a jobboldali politikai közeget és a baloldal kisebbik pártja, ha úgy tetszik, az SZDSZ utóda lett belőle – tette hozzá Tölgyessy Péter.

A politikai elemző szerint az MDF az MSZP-től vehet majd el szavazatokat a parlamenti választásokon. Tölgyessy hozzátette: az MDF a mostani választásokkor is nagyon sok, az SZDSZ-ben és az MSZP-ben csalódott szavazót állíthat maga mellé

Bokros Lajos

segítségével: a pártra potenciálisan eső szavazatmennyiség 80 százalékát a szocialistáktól veheti el. Ugyanakkor nyitott kérdés – magyarázta a szakértő –, hogy az MDF mekkora logisztikai támogatást kap majd kívülről az induláshoz, hiszen a saját ereje nem biztos, hogy elég lesz ehhez. Az MDF leginkább egyszemélyes párt: a magyar politikai palettán nincs hozzá fogható abból a szempontból, hogy szinte minden egyetlen ember politikai akarásán múlik.

Dávid Ibolyán

, a párt elnökén látszik, hogy bármi áron közszereplő akar maradni - fűzte hozzá

Tölgyessy Péter

. A cikk hanganyaggal az

Inforadio.hu oldalán itt

található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.