Tölgyessy: az MDF lett a baloldal kisebbik pártja

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MDF teljesen átlépett a baloldali erőtérbe a magyar politikai palettán – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tölgyessy Péter. Az MDF szavazótáborának összetétele szinte teljes egészében kicserélődött, a párt elhagyta a jobboldali politikai közeget és a baloldal kisebbik pártja, ha úgy tetszik, az SZDSZ utóda lett belőle – tette hozzá Tölgyessy Péter.

A politikai elemző szerint az MDF az MSZP-től vehet majd el szavazatokat a parlamenti választásokon. Tölgyessy hozzátette: az MDF a mostani választásokkor is nagyon sok, az SZDSZ-ben és az MSZP-ben csalódott szavazót állíthat maga mellé Bokros Lajos segítségével: a pártra potenciálisan eső szavazatmennyiség 80 százalékát a szocialistáktól veheti el. Ugyanakkor nyitott kérdés – magyarázta a szakértő –, hogy az MDF mekkora logisztikai támogatást kap majd kívülről az induláshoz, hiszen a saját ereje nem biztos, hogy elég lesz ehhez.
Az MDF leginkább egyszemélyes párt: a magyar politikai palettán nincs hozzá fogható abból a szempontból, hogy szinte minden egyetlen ember politikai akarásán múlik. Dávid Ibolyán, a párt elnökén látszik, hogy bármi áron közszereplő akar maradni – fűzte hozzá Tölgyessy Péter.

A cikk hanganyaggal az Inforadio.hu oldalán itt található.

Előző sztori

Ringbe szállnak az őstermelők

Következő sztori

KSH: tovább fogy a magyar