Közélet

Kerényi: összefog a megyében a jobboldal

Kerényi: összefog a megyében a jobboldal

2009. december 14., hétfő
Kerényi: összefog a megyében a jobboldal
kerenyi
A Fidesz országos választmányi ülésén hétfőn megnevezték a 2010-es parlamenti választásokon induló 176 egyéni képviselőjelöltet. A szegedi 3-as választókerületben született meglepetés, hiszen bár korábban Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke és B. Nagy László pénzügyi szakember kapott ajánlást, most mégis egy új ember, Bohács Zsoltot támogatta a választmány. A párt regionális igazgatóját, Kerényi Jánost (képünkön) kérdeztük a döntésről és az elvárásokról.

– Hogyan merült föl Bohács Zsolt neve, és mi szólt mellette?

– Egy helyi civil csapat vetette fel a lehetőséget, mi megvizsgáltuk, és úgy láttuk, hogy

Bohács Zsolt

alkalmas arra, hogy

Botka László

ellenfele legyen. A sportolói pályafutása, a civil életben betöltött szerepe, hogy sikerrel visz egy ügyvédi irodát és a népszerűsége, elfogadottsága Szegeden mind-mind mellette szólt.

– Ő lesz a polgármesterjelölt is, vagy esetleg más?

– A polgármesterjelöltről még korai beszélni.

– És mi lesz a választókerület másik két jelöltjével, az évek óta itt dolgozó Kalmár Ferenccel és B. Nagy Lászlóval? Felkerülhetnek a megyei listára?

– Ennek nem akarunk elébe menni, februárban kezdődnek meg a tárgyalások a listákról. A szövetségesi szempontokat is figyelembe kell venni. Ami biztos, Bohács Zsolt személye a szegedi 3-as kerületben és a többi 175 képviselő, akiknek a névsorát a

Fidesz honlapján

is elolvashatják.

– Mi az elvárás a hét megyei indulóval szemben?

– Csongrád megyében a cél egyértelmű: 1998-ban mind a hét kerületben a polgári oldal győzött, most is így kell lennie.

– A három szegedi jelölttel kapcsolatban milyen kritikai észrevételek hangzottak el, mikor a pártelnöknél jártak a meghallgatáson?

– Az álláspontunk ebben a kérdésben is egyértelmű. A 2002-es totális vereség után próbáltuk újjáépíteni a jobboldalt Szegeden. Úgy gondoljuk, hogy most sikerült ennek a folyamatnak a végére pontot tenni, összeállt egy olyan jelöltekből álló stáb, akik képesek lesznek megújítani a politikai életet. A probléma az volt, hogy széthúzott ez az oldal. Azt várjuk el ettől a három jelölttől, és a köréjük csoportosuló szövetséges erőktől, hogy ennek legyen vége, hiszen egy hajóban evezünk. Egy irányba menjen a csapat! Most a választmányi gyűlésen is elhangzott, hogy reményeink szerint beteljesült egy folyamat, és a jövőben nem az fogja jellemezni a Csongrád megyei Fideszt, hogy többfelé akarják húzni az evezőket.

– Hogyan néz ki a kampány ütemezése a Fidesznél?

– Január hatodikától elkezdődnek a képzések, kommunikációs tréningeken vesznek részt jelöltjeink, február másodikától indul az ajánlószelvények gyűjtése. Nem akarunk úgynevezett szembesítő, negatív kampányt, mi a saját szavazóinkat szeretnénk az urnákhoz csábítani. Ez lesz a fő irány. Előreláthatóan április 11-én lesz az első forduló, mi ettől számítunk visszafelé. Egyértelmű, hogy hasonló, rövid kampányt akarunk csinálni, mint az EP-választásokkor. Természetesen azonban, ha az ellenfelek belekényszerítenek bennünket, felvesszük a kesztyűt, megvédjük magunkat!

(tiszavirág)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.