Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Bodó Imre: Szeged nem csak közlekedésfejlesztés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:
Bodó Imre igyekszik élni azzal a lehetőséggel, hogy egyéni képviselőséget szerezhet. Korábban listáról jutott a Parlamentbe, és mint portálunknak elmondta, az elmúlt négy esztendő munkáját ismerték el azzal, hogy egyéniben indulhat. Tiszasziget polgármestere szerint összefogással mindhárom szegedi választókerületben győzni fognak a Fidesz-KDNP jelöltjei a tavaszi választáson.

Országos és megyei szinten is indít új jelölteket a Fidesz, s akad, aki listás képviselőből egyéni jelölt lett, mint például ön, hiszen jövőre megmérettetheti magát Szegeden, az 1. választókerületben.

– Családi és baráti körben úgy fogalmaztam, 2006-ban nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője lehetek. Most, ha lehet, még nagyobb megtiszteltetésnek tartom a jelöltséget, hiszen ezzel az elmúlt négyéves munkámat is értékelték, elismerték. Mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el a választásokon.

Az Orbán Viktorral folytatott személyes megbeszélésen mit kért öntől a pártelnök?

– Elárulom, hogy semmi misztikus nem volt a találkozóban, az elnök úr azt szerette volna, ha minden jelölttel beszélgethetne legalább egy órát. Mivel Szegedről mentem, természetesen a város volt a központi téma a megbeszélésünkön. Azt kérte, hogy minden tudásommal segítsem elő a Fidesz szegedi győzelmét, ami természetes számomra.

Kerényi János, a Fidesz regionális pártigazgatója úgy fogalmazott portálunknak, hogy a párt szegedi politikusai korábban széthúztak, és azt várják el, hogy egy irányba menjen a csapat. Hogyan vélekedik erről a kijelentésről?

– Nem széthúzásról beszélnék, más szemszögből kell nézni ezt. A Fidesz – MPSZ átállt a választókerületi szerkezetre. Mi még ezt tanuljuk, hiszen az ehhez való igazodás nem megy egyik napról a másikra. Ma már ez nem probléma, hiszen a szemléletváltozás megtörtént. Szeged például három választókerülettel rendelkezik, és mindet külön-külön kell megnyerni. Az összefogás arra vonatkozik, hogy ezeknek a kerületeknek a személyi vagy tárgyi erőforrásait közös rendezőelv alapján kell működtetni. Ha ez megtörténik, és én azt látom, hogy erre van törekvés, akkor ez a három választókerület sikerrel fogja venni jövő áprilisban az első fordulót.

Tiszasziget polgármestereként is tevékenykedik 1998 óta, ám a szegedi körzetben élőknek bizonyára más problémáik vannak, hiszen melyeket szintén képviselnie kell. Mit tapasztal, mit várnak öntől a szegediek?

– Egy éve költöztem Szegedre, ami szintén egyfajta jelzés a szegedieknek. Tiszaszigeten születtem, azt a lakóhelyet sosem fogom elfeledni, hiszen rokoni szálak kötnek oda, és 47 évig éltem ott, de úgy éreztem, hogy nemcsak egy 1800 lakosú települést kell képviselnem, hanem azt az 50 ezer embert, aki az 1-es választókerületben él. Ide 35 ezer felsővárosi, tarjáni lakótelepen élő is tartozik, és nekik valóban mások a problémáik, felvetéseik, mint a tiszaszigetieknek. Egyedüliként irodát is nyitottam Szegeden, a Szilléri sugárúton, ahol felkereshetnek engem, mert hiszem, hogy csak a személyes találkozások adnak lehetőséget arra, hogy valóban közel lehessek a választópolgárokhoz. Nagyon érdekes, hogy a választókerületem mennyire sokszínű, hiszen teljesen más a vidéken, a családi házas övezetben vagy éppen a panelok között lakók élete.

–  Melyek azok a legfontosabb kérdéskörök, érdekek, melyeket képviselni fog körzetében?

– A lakótelepen jellemző, hogy pozitívan élik meg a rekonstrukciókat, de az emberek felvetik azt is, hogy egy felújítás nemcsak abból áll, ha kívülről rendbe tesszük a házakat, hanem ehhez tartozna az esetenként 50 éves építményeknél például az elektromos hálózat vagy éppen a gépészeti felújítása is. A Fidesz komplex programmal rendelkezik erre vonatkozólag. A másik probléma, hogy sokan úgy érzik, a város nem érzi magáénak a lakótelepen élőket. Az ott lakók szeretnének közösségi tereket, például művelődési házat, sportpályákat, amik megszínesítenék az életüket. Ezen a téren nagyon elmaradtunk, és nincs is rá koncepciója a jelenlegi városvezetésnek. Sok gyerek születik itt, de tömegsportra sincs helyben lehetőségük, bár tegyük hozzá, hogy nem csak a lakótelepieknek. A sport ma Szegeden mostohagyermek. Életet kellene lehelni ezekbe a közösségekbe, hiszen az egész városnak rossz, ha elidegenednek egymástól az emberek. Meg kell változtatni végre azt a szemléletet, hogy Szegednek csak belvárosa van. Minden projekt üdvözlendő, ami jobbá teszi életünket, de Szeged nem csak közlekedésfejlesztésből áll.

Hírzóna

Nem lehet több pénzszerző pert indítani szegregáció ürügyén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szeretnék elkerülni, hogy túlzó és egyoldalú pénzbeli kártérítések a településeket csődközeli helyzetbe hozzák.

Tovább olvasom

Közélet

Vizet vártak, olaj jött

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Várkonyi Balázs írása.

Tovább olvasom

Hírzóna

Botrányba fulladt a csanádpalotai képviselő-testületi ülés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Öt képviselő indítványozta a grémium feloszlatását, a polgármester viszont nem vette napirendre.

Tovább olvasom

Aktuál