Bulvár

Áll a vasúti forgalom Szatymaznál felsővezeték-sérülés miatt

Áll a vasúti forgalom Szatymaznál felsővezeték-sérülés miatt

2009. december 19., szombat
Áll a vasúti forgalom Szatymaznál felsővezeték-sérülés miatt

Felsővezeték-sérülés miatt leállt a vasúti forgalom a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon Szatymaznál szombat délután, az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják Szeged és Szatymaz között - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Szatymaz és Kiskundorozsma között a Budapestről Szegedre haladó Torontál IC áramszedője letört, emiatt a vonat megállt. Emiatt a felsővezeték is megsérült, és mivel azon a vonalon egyvágányos a közlekedés, a szerelvény elvontatásáig nem közlekednek a vonatok - olvasható a közleményben. A felsővezetéket 15-16 óra között állítják helyre, addig autóbuszok viszik az utasokat. A személyszállító vonatok közlekedésében 60-80 perces késésekkel kell számolni. A Mávinform közlése szerint a javítás befejezése után is csak fokozatosan áll helyre a menetrendszerű közlekedés a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon. Szombat délelőtt a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon is síntörés miatt késtek a vonatok.

Peiper Károly

, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek szombat délután elmondta, hogy azokon a vonalakon helyreállt a menetrend szerinti közlekedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.