Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Péntek: Borkaland a Rendezvényházban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Az újszegedi Rendezvényházban a Kalandozás a történelmi Magyarország borvidékein című előadássorozat következő estjét tartják pénteken „Szent Márton, a bor bírája” címmel és a Bácskai Szent György Borrend borkóstolója lesz. A Nagyszínházban a Mezzo Operaverseny és Fesztiválon Marco Tutino: Vita, a Kisszínházban 3. műszak és A tévedések komédiája látható. X. Szegedi Kamarazenei Fesztiválon különleges vendégek játszanak, két programot is kínál a Somogyi, kiállítás nyílik a Kass Galériában, a Nemzetiségek Házában kerekasztal-beszélgetés, kiállítás, és a József Attila Tanulmányi és Információs Központban lesz a Szent Györgyi Napok központi ünnepsége. A Közéleti Kávéházban a téma az öregedés, illetve Faust. A Grand Caféban Van Más Kép 2 – Ifjúsági Film- és Videoklip Fesztivál, izgalmas mozik és nagyszerű bulik lesznek városszerte, minden műfajban.

Operaverseny és színház

A Nagyszínházban pénteken 19 órakor a Mezzo Operaverseny és Fesztiválon Marco Tutino: Vita – egyfelvonásos opera, a Morva-Sziléziai Nemzeti Színház Ostrava (Csehország) előadása. Versenyszerepekben: Vita (szoprán) Zuzana Dunajčanová (Szlovákia), John Donne (basszbariton) Chad Armstrong (Kanada), Dr. Posner (tenor) Marc Haffner (Franciaország). Közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Oliver Dohnanyi. Rendező: Telihay Péter.

A Kisszínházban pénteken 17 órakor 3. műszak – I. – a Szegedi Kortárs Balett előadása a balett-teremben. 19 órakor Shakespeare: A tévedések komédiája (Bérletszünet).

X. Szegedi Kamarazenei Fesztivál

Az SzTE Zeneművészeti Főiskolai Karának Fricsay Ferenc hangversenytermében pénteken 19 órakor Perényi Miklós csellóművész és Szokolay Balázs zongoraművész koncertje. Műsoron: Sztravinszkij: Olasz szvit, Grieg: a-moll szonáta Op.36, Dvorák: Waldesruhe Op.68 Nr.5 (Erdo csendje), A-dúr polonéz Op. posth. B 94, g-moll rondó Op.94, Martinu: Variációk egy Rossini témára H 290, Variációk egy szlovák témára H 378.

Kalandozás a történelmi Magyarország borvidékein

Pénteken 18 órakor az újszegedi Rendezvényházban (Közép fasor 1-3.) Kalandozás a történelmi Magyarország borvidékein című előadássorozat következő estje: „Szent Márton, a bor bírája” néprajzi előadás, filmvetítés és a Bácskai Szent György Borrend borkóstolója. Közreműködik: Mód László néprajzkutató és Simon András egyetemi adjunktus. Vendég borászok: Tóth János és Fekete Andor (Bácsfeketehegy), Viljanac Milisav (Bajsa), Horváth László (Temerin).

Somogyi-programok

A Hangoskönyvtárban pénteken 17 órakor Vakok Klubja. Vendég: Györgyné Kiss Adrienn, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének elnöke.

A Rókusi fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor a Babadélután keretében: diafilmvetítés és játékos foglalkozás a legkisebbeknek.

Történelmi arcképcsarnok

A Kass Galériában (Vár u. 7.) pénteken nyílik és 2010. január. 24-ig látható Somogyi Győző grafikusművész Történelmi arcképcsarnok című kiállítása.

Rendezvények a Nemzetiségek Házában

A Nemzetiségek Házában (Osztróvszky u. 6) pénteken 15 órakor A magyarországi nemzetiségek művelődésének aktuális kérdései című kerekasztal-beszélgetés. Résztvevők: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyék nemzetiségi művelődési szakemberei. 17 órakor Tonté Erzsébet és Sajti Csaba közös képzőművészeti kiállításának megnyitója. Közreműködik a Gondi Márton Kulturális Egyesület cigányzenekara. A kiállítás megtekinthető munkanapokon december 6-ig 9 -17 óra között.

Szent Györgyi Napok Központi Ünnepség a TIK-ben

Pénteken 10 -13 óráig a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.) Szent Györgyi Napok. A Központi Ünnepségen a Szegedi Tudományegyetem rektora, valamint a három kar dékánja röviden beszámol az elmúlt év eredményeiről, majd átadják a karok díjait és kitüntetéseit és az Általános Orvostudományi- és Gyógyszerésztudományi Kar Jubileumi Diplomáit. E nap délutánján rendezik a Szent-Györgyi Napok Központi Tudományos Ülését is.

Közéleti Kávéház

A MTA SZAB Székházban (Somogyi u. 7.) pénteken 15 órakor Az öregedés relatív megközelítésben. Vendég: Vincze János biokémikus professzor. Házigazda: Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumának elnöke.

A SZTE Gyógyszerésztudományi Karán (Eötvös u. 6.) pénteken 17 órakor A Faust-legenda nyomában III. rész. Fejezetek a Faust-téma irodalmi és zenei feldolgozásaiból: a középpontban Goethe Faust című drámája. Részletek a drámából Lincoln Telma, Kakuszi Zoltán, Vízi Imre előadásában. Zenei részletek – videoprojektoros kivetítéssel. Házigazda: Varga Ferenc ny. tanár.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

Van Más Kép 2 – Ifjúsági Film- és Videoklip Fesztivál.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 18 és 20 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

16 órakor: Fel 3D – színes, szinkronizált amerikai 3D animáció, rendező: Pete Docter.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Görögbe fogadva – színes, feliratos amerikai-spanyol romantikus vígjáték, rendező: Donald Petrie.

16 órakor és 20.30-kor: Michael Jackson – This is It – színes, feliratos amerikai koncertfilm. Szereplő: Michael Jackson. Rendező: Kenny Ortega.

Csőke József terem:

16.15-kor és 18.30-kor: Két szerető – színes, feliratos amerikai filmdráma, rendező: James Gray.

20.45-kor: 1 – színes, magyar sci-fi-krimi Stanislaw Lem novellája alapján. Rendező: Pater Sparrow.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) pénteken 20 órakor Mérai bál. Zenél: Patyi Zoltán és együttese. Táncot tanít: Varga Sándor és Deák Veronika.

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 19 órakor Rendhagyó Prímástalálkozó – lemezbemutató koncert.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor SMOKE/BREAK.

A SZOTE Klubban pénteken 22 órától Diszkóláz – Lemezlovas: Novák / Bacardi Party hostessekkel és ajándékokkal.

Az Afrika Caffe-ban pénteken este Retro Party.

A Jazz Kocsmában pénteken este Blues Bell.

A Port Royalban pénteken este Márton-napi Libanapok. Zenél a Café Bar Trió.

Tovább olvasom

Hírzóna

Fodor Dalma lett Szeged „fagyiarca”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sok szelfi érkezett.

Tovább olvasom

Hírzóna

Egyre több a turista Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egyre gyakoribbak a 4-5 napos foglalások.

Tovább olvasom

Hírzóna

Indiánok lepték el a makói Erzsébet-házat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Máté Roland műsorvezető lesz a táborzáró vendége.

Tovább olvasom

Aktuál