Manipulálták az NBH-s hangfelvételt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb kétség merült fel a Dávid Ibolya által kirobbantott UD-ügy – politikai értelemben vett – legfőbb „bizonyítékának”, az ominózus lehallgatott telefonbeszélgetés tartalmának hitelességét illetően. Az mno.hu értesülései szerint, az UD Zrt. kezdeményezésére indított, az ügy kivizsgálására irányuló nyomozás során kiderült: a Dávid Ibolya által a sajtónak is bemutatott felvétel nem teljesen „tiszta”…

Manipulált felvétellel próbálta igazolni Dávid Ibolya, hogy az MDF elnöki székéért folyó versengés során Almássy Kornélhoz köthető, UD-ügyként elhíresült adatgyűjtés készült ellene. A Központi Nyomozó Főügyészség berkein belül folyó eljárás során az igazságügyi hangszakértő ugyanis kétséget kizáróan megállapította: a hanganyagot a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) készítette, és a beszélgetés felvételét valakik manipulálták, több helyen megvágták, illetve bizonyos részeket egyszerűen kitöröltek belőle. Így kétséges lehet, hogy a hanganyag valóban alátámasztja-e a Dávid Ibolya által elmondottakat, vagyis azt, hogy politikai ellenfele(i) titkos adatgyűjtést kezdeményeztek ellene – írja az mno.hu.

A teljes cikket az mno.hu-n itt olvashatják.

Default thumbnail
Előző sztori

15 doboznyi olvasnivaló a Bartók Béla Líceumnak

Default thumbnail
Következő sztori

Két és fél évre ítélték a rendőröket veszélyeztető férfit

Legutóbbi hasonló cikkek