Köztársasági aranygyűrűket adott át Sólyom László Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Kitüntetéses doktori címeket adtak át Sólyom László köztársasági elnök jelenlétében Dörnyei Ágnes vegyésznek és Sztriha László neurológusnak a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából rendezett ünnepi szenátusülésen szerdán, a Tisza-parti városban.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) két korábbi hallgatója azzal érdemelte ki az elismerést, valamint a Sólyom Lászlótól átvett, a köztársaság címerével ékesített aranygyűrűt, hogy tanulmányaik során érdemjegyük mindvégig csak jeles osztályzatú volt, s doktori vizsgájukat és védésüket is maximális eredménnyel teljesítették.
“Mi, itt a Szegedi Tudományegyetemen elkötelezetten valljuk, hogy a tudás nyomán értéknek kell teremnie: szellemi és anyagi gyarapodásnak. Az eredmények hasznosításáért tenni éppúgy a mi dolgunk, mint új eljárásokat kigondolni a kutatások során, és tudásunk legjavát adni a katedrán” – fogalmazott ünnepi beszédében Szabó Gábor, az SZTE rektora.
Az ünnepi szenátusülésen – amelyet a gyökereit 1581-ig visszavezető felsőoktatási intézmény azért tart november 11-én, mert jogelődjén, a kolozsvári egyetemen, 1872-ben ezen a napon kezdődött el az oktatás – további elismeréseket, Doctor Honoris Causa és Senator Honoris Causa címeket, Pro Universitate-, Klebelsberg Kunó-, valamint egyetemi sajtódíjakat is átadtak.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Dr. Trényi Imre emlékére

Default thumbnail
Következő sztori

Röplabda: Kiesett a HPQ Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek