Sport

Kézilabda BL: Életben maradni!

Kézilabda BL: Életben maradni!

2009. november 21., szombat
Kézilabda BL: Életben maradni!

Döntő fontosságú mérkőzés vár a Pick Szegedre vasárnap a Bajnokok Ligájában. A délután negyed 6-kor kezdődő mérkőzésen a csoport legerősebb együttese, a francia Montpellier lesz az ellenfél. A két együttes egy hete már megmérkőzött, akkor a Montpellier hazai pályán 30-23-ra legyőzte a Pick Szegedet.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap délután negyed 6-tól hazai pályán Bajnokok Ligája mérkőzést játszik a francia Montpellierrel. Csak egy jelszó lehet a meccs előtt: versenyben maradni a továbbjutást jelentő negyedik helyért. Jelenleg a Pick Szeged a csoportban az ötödik, három ponttal lemaradva a román Constanta mögött. A Pick szempontjából a hatodik forduló nyitó mérkőzése, a Medvegyi – Constanta találkozó jól alakult, ugyanis az oroszok 37-32-re nyertek a románok ellen. Ezzel szinte biztosra vehető továbbjutások, mint ahogy a spanyol Valladolidé is, mivel a pont nélkül álló görög PAOK-kal mérkőzik és a papírforma szerint ma hazai pályán, begyűjti a két pontot. Összegezve: a Pick csoportjából a Montpellier, a Medvegyi és a Valladolid kényelmes helyzetben várhatja a következő fordulókat 2010-ben. Annál nagyobb a tét a Pick Szegednek és a Constatntának.

Online közvetítés

A Pick Szeged – Montpellier Bajnokok Ligája mérkőzést vasárnap 17.15-től online közvetítésünkben kísérhetik figyelemmel.

A szegedi együttesnek először is meg kell tenni egy óriáslépést a vasárnapi Montpellier elleni találkozón. Le kell győzni a francia kakasosokat! Ezzel versenyben maradhatnak. Egy héttel ezelőtt a két együttes már találkozott az első kör utolsó fordulójában. A franciák, ha az eredményt nézzük, sima 30-23-as győzelmet arattak. A mérkőzést látva, szorosabb eredményt is elérhetett volna

Dragan Djukics

vezetőedző együttese. A sikertelenség okait egész héten elemezték a játékosok a vezetőedző utasításai alapján. Mindenki – Djukics szokásához híven – egyénre szabott feladatokat kapott. A módszer az előző Djukics-korszakban bevált, kérdés, a vezetőedző, hogyan boldogul a jelenlegi játékosállománnyal? „Valami elmozdulást látok, valami megmozdult a fejekben. Montpellierben azt éreztem, képesek a játékosok változtatni és hiszem, hogy szeretnének az európai játékhoz felnőni” – mondta Dragan Djukics. Kiemelte: gyorsaságban, gondolkodásban és koncentrálásban fejlődni kell. Az edzésmunkával a tréner elégedett, úgy látta, a kézilabdások egy irányba húzzák a szekeret. A Montpellier elleni mérkőzésre kitérve úgy nyilatkozott, legalább egy pontot szerezni kell. Bár nem mondta ki, de a kézilabdában döntetlenre játszani képtelenség, bizonyára a mester titkon a két pontot célozta meg. „Tudomásul kell venni, hogy a világ egyik legjobb csapatával játszunk, amely a négy közé igyekszik. A kezdeti botlás után elbuktak egy már megnyert meccset Constantában, menetelnek a bajnokságban és a BL-ben is. Viszonylag könnyedén nyerik meccseiket, kitűnő játékosokat sorakoztatnak fel, és mint szokás az európai elit csapatoknál tizennégy játékos bevethető bármelyik pillanatban. Nálunk még nem” – magyarázta a helyzetet a vezetőedző. A Pick Szegednél a csapatkapitány,

Daniel Andjelkovics

hosszú kihagyás után végre játékra jelentkezett, bár lövései még nem az igaziak. Jelenléte a pályán rengeteget jelenthet. A szezon kezdete óta bombaformában játszó

Katzirz Dávid

vádli sérülése javult és vállalja vasárnapi meccset.

Krivokapics

viszont a jelen állapot szerint úgy tűnik nem lép pályára, a boka sérülése, amit Montpellierben szedett össze, nem jött rendbe. A Montpellier már pénteken megérkezett Szegedre és szombaton edzett a mérkőzés helyszínén az újszegedi sportcsarnokban.

A csoport állása

1.Montpellier (FRA)54-1168-1298
2.Medvedi (RUS)6321196-1788
3.Valladolid (ESP)5311148-1337
4.Constanta (ROU)63-3176-1806
5.Pick Szeged5113135-1483
6.PAOK (GRE)5--5122-1770

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.