Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Kedd: Fesztivál – gála a színházban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Szegedi Nemzeti Színházban kedden Mezzo Operaverseny és Fesztivál gálaestje lesz, kihirdetik a győzteseket, kiosztják a legjobb produkció, a legjobb énekes díját. A Millenniumi Klubban Kaupert Pál emlékkiállítás nyílik, folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, és a balkáni démonológiáról hallhatunk előadást a Nemzetiségek Házában. A Közéleti Kávéházban az ősi magyar Napistenről szóló könyv bemutatója, szó lesz a hagyományos kínai orvoslásról, valamint a világháló és alkotás viszonyáról. Az IH Rendezvényközpontban „Álmodtam egy világot magamnak” címmel pályaválasztási vásárt szerveznek, folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, jó filmekkel várnak mindenkit a mozik, és buli is lesz kedd este.

Mezzo Operaverseny és Fesztivál – gála

A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 20.30-kor a Mezzo Operaverseny és Fesztivál eredményhirdetése és gálaestje. (Bérletszünet.) Kihirdetik a győzteseket, kiosztják a legjobb produkció, a legjobb énekes díját. Az estet a Mezzo Televízió és a Duna Televízió közvetíti.

Karikatúrák a Millenniumi Klubban

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) kedden 18 órakor Kaupert Pál emlékkiállítás – a VMDK Szegedi Tagozata szervezésében. Megnyitja: Sikovics Péter újságíró, író (Zenta). Közreműködik: Ivánovics Tünde (ének) és Fábry Géza (koboz). A Délvidék karikaturistái között egyike azoknak, akik új stílusú, szöveg nélküli karikatúrákat készítettek. Ars poeticájának állandó szereplője a kisember. Karikatúrái sokszor nem nevettető jellegűek, inkább gondolati típusúak.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Közéleti Kávéház

Az Orange Cafe-ban (Dugonics tér 11.) kedden 16 órakor A Magyarok Istene, az ősi Napisten újra fénylik I-II. – könyvbemutató. Gondolatok őstörténetünkről, ősvallásunkról, ősi hagyományainkról, a Szent Koronáról és eszmeiségéről, valamint a tudás népének világi és szakrális küldetéséről. Vendég: Tácsi István magyarságkutató, a két kötetes könyv szerzője. Házigazda: vitéz Siklósi András költő, író, a Tárogató főszerkesztője.

A SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) kedden 17 órakor Hagyományos kínai orvoslás. Vendég: Szilágyi Károly orvos. Házigazda: Érsek Kálmán.

A Bibliotéka Könyvtárban (Kálvária sgt. 14.sz.) kedden 18 órakor “Világháló és alkotás” – beszélgetés Simon Adrival és Némethné Pataki Mártával az internet, az alkotómunka és a költészet viszonyáról, lehetőségeiről. Házigazdák: Szabó Pál, Rusz Sándor. Közreműködik: Juhász Erika (ének), Szabó Pál (gitár).

A Magyar Tudomány Ünnepe

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7.) a 217. előadóteremben kedden 10 – 14 óráig: A XXI. század környezeti és energia felhasználási kihívásai – konferencia.

Mitológiai előadássorozat

A Nemzetiségek Házában kedden 18 órakor Mitológiai előadássorozat: A balkáni démonológia. Előadók: Váradi Gábor és Szabó Gergő.

Álmodtam egy világot magamnak

Az 1000 Mester TISZK és a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok számára kedden és szerdán az IH Rendezvényközpontban „Álmodtam egy világot magamnak” címmel pályaválasztási vásárt szervez. Közel 70 kiállító oktatási intézmény bemutatja a teljes választható palettát. A látogatók az 1000 Mester TISZK Szakmaszigetén ismerkedhetnek meg különféle szakmákkal. Kedden szakmai fórum várja a látogatókat. A két nap alatt az érdeklődők nyereménysorsoláson is részt vehetnek. A vásár kísérő rendezvényeként az 1000 Mester TISZK és a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ üzemlátogatásokat szervez tanulók számára, ahol megismerkedhetnek különböző szakmák rejtelmeivel, szépségeivel. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19 órakor: Egy kis gubanc – feliratos, angol film, rendező: Armando Iannucci.

21 órakor: Vérvonal – feliratos izlandi-német-dán film, 2006, rendező: Baltasar Kormákur.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 és 18 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

20 órakor: Fel 3D – színes, szinkronizált amerikai 3D animáció, rendező: Pete Docter.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Görögbe fogadva – színes, feliratos amerikai-spanyol romantikus vígjáték, rendező: Donald Petrie.

16 órakor és 20.30-kor: Michael Jackson – This is It – színes, feliratos amerikai koncertfilm. Szereplő: Michael Jackson. Rendező: Kenny Ortega.

Csőke József terem:

16.15-kor és 18.30-kor: Két szerető – színes, feliratos amerikai filmdráma, rendező: James Gray.

20.45-kor: 1 – színes, magyar sci-fi-krimi Stanislaw Lem novellája alapján. Rendező: Pater Sparrow.

Kedd esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) kedden 19 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

A JUGYU Klubban kedden 21 órakor Máj One-Man BandBalogh Gyula, 22 órakor az Esti Kornél együttes koncertje. Egyetemi diákigazolvánnyal a belépés díjtalan. Külsősöknek 500 Ft.

Tovább olvasom

Balhé

Rendszeresen beleürítenek a vásárhelyi strand egyik medencéjébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A múlt héten négyszer kellett emiatt leengedni a vizet.

Tovább olvasom

Gasztro

Íme, ez az Év Tortája idén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Csak ennyi kell hozzá!

Tovább olvasom

Hírzóna

Ismét megnyílt a mindszenti szabadstrand

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét visszafoglalhatták a mindszenti szabadstrandot a fürdőzők – írja a Délmagyar. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál