Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Kedd: Emberek a halál árnyékából

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Millenniumi Klubban az Emberek a halál árnyékából című dokumentumfilm-sorozat következő része az 1944-45-ös délvidéki vérengzések egyik túlélőjének beszámolóján keresztül mutatja be a magyarok ellen elkövetett kegyetlenkedéseket. A Szegedi Nemzeti Színházban Orfeusz az alvilágban, a Kisszínházban Az aranyszőrű bárány, és utoljára játsszák Szegeden a Lábjegyzet Színház Repülő Cirkusz című előadását. Az IH-ban az Universitas Szimfonikus Zenekar estje, a könyvtárban olvasókör, a Közéleti Kávéházban beszámoló egy kalandos kerékpáros utazásról, búvárklub, paraszti öngyógyítás, és a Szeged folyóirat estje. A moziban filmklub időseknek és fiataloknak, és városszerte különleges bulik lesznek kedd este.

Színielőadások és koncert

A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 19 órakor Orfeusz az alvilágban – operett színészekre (Universitas bérlet).

A Kisszínházban kedden 10 és 14 órakor Az aranyszőrű bárány – zenés mesejáték (délelőtt Hamupipőke 2. bérlet, délután Morgó 2. bérlet).

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) kedden 20.30-kor a Lábjegyzet Színház bemutatja Repülő Cirkusz című előadását. (Az utolsó szegedi előadás!) A darab a színjátszás eszközeivel próbál hiteles képet nyújtani az angol Monthy Python csoport tévés szerepléseiről. Szigorúan a szkeccsekből van összeállítva az előadás, azaz nem érinti a Gyalog-galopp, illetve Az élet értelme című remekműveket. Az előadás célja az abszurd humor magyarországi hagyományaira támaszkodva, az angol fanyar humor ötvözésével vagy összeütköztetésével, egy új elegyet létrehozni. Az előadás szereplői: Szabó Mária, Takács Erika, Szilágyi Szabolcs, Varga Norbert. Rendezte: Varga Norbert.

Az IH Rendezvényközpontban kedden 19 órakor az Universitas Szimfonikus Zenekar “Film-Klasszikusok” estje. Vezényel: Somorjai Péter. A belépés díjtalan!

Olvasókör

A Móra utcai fiókkönyvtárban kedden 14 órakor az Olvasókör tartja rendezvényét.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban kedden 16 órakor Az úttörőtábortól a pekingi kacsáig… Vetítettképes élménybeszámoló és könyvbemutató egy tavalyi, Berta Istvánnal együtt Budapesttől, illetve Orosházától Pekingig, a 29. Nyári Olimpiai Játékok helyszínéig tartó rendkívül kalandos kerékpáros utazásról. Meghívott vendég: Lénárt “Léna” Ferenc, a nemzetközi hírű orosházi távkerékpáros, többszörös útifilm-készítő és útikönyv-író. (Előzetesként Léna internetes weboldala: http://www.freeweb.hu/eleterzes/). Házigazda: Makra Péter szenior sportoló, túrakerékpáros, jóbarát.

A Klub Next-ben (Tisza Lajos krt. 63.) kedden 16 órakor Breki egyesület – búvárfilmes rekreatív egyesület kutatócsoport, és iskola. Filmvetítés, élménybeszámoló a tengerek világáról. Előadó: Cseh Attila könnyűbúvár, és gyermekbúvár-oktató. Házigazda: Németh Istvánné.

A Klub Next-ben (Tisza Lajos krt. 63.) kedden 18 órakor Ősi, ösztönös magyar paraszti öngyógyítás energiával, homeopátiás összefüggések. Vendég: Érsek Kálmán üzemmérnök.

A Városházán kedden 18 órakor a Szeged folyóirat estje. Beszélgetőtársak: Tandi Lajos főszerkesztő és Szalay István matematikus. (A Dugonics Társaság estje.)

Emberek a halál árnyékából

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) kedden 18 órakor Ridendo dicere verum (Nevetve mondani meg az igazat) – Dulka Andor (Ürményháza) – Emberek a halál árnyékából című dokumentumfilm-sorozatának következő része.  A film az 1944-45-ös délvidéki vérengzések egyik túlélőjének beszámolóján keresztül mutatja be a magyarok ellen elkövetett kegyetlenkedéseket.  (A VMDK Szegedi Tagozatának szervezésében.)

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19 órakor: District 9 – feliratos amerikai film, rendező: Neill Blomkamp.

21 órakor: A hazugság szabályai – feliratos cseh film, rendező: Robert Sedláček.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 14, 16 és 18 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

20 órakor: 2012 – színes, szinkronizált amerikai katasztrófafilm, rendező: Roland Emmerich.

Balázs Béla terem:

13.30-kor: Idősebbek is elkezdhetik! – Az admirális – orosz romantikus háborús dráma, rendezte: Andrei Kravchuk.

16 órakor: Világmegváltók – A pankrátor – színes, feliratos amerikai film, rendezte: Darren Aronofsky.

18.30-kor és 20.45-kor: Michael Jackson – This is It – színes, feliratos amerikai koncertfilm. Szereplő: Michael Jackson. Rendező: Kenny Ortega.

Csőke József terem:

16.15-kor: Szobafogság – színes, magyar-svájci thriller. Rendező: Daniel Young.

18.30-kor és 20.45-kor: Az irányítás határai – színes, feliratos amerikai dráma. Rendező: Jim Jarmusch.

Kedd esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) kedden 20 órakor Népzenei koncert és táncház a Másik Zenekarral (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene szakos hallgatóiból alakult együttes műsora).

A JUGYU Klubban kedden 18 órakor Egy, két, há… Gyere és táncolj! – Linedance Táncház. A Linedance country zenére egymás mögött és mellett vonalban táncolt tánc. A mozdulatok elsajátításában a River Linedancers alapító tagjai segítenek. A belépés díjtalan! Bővebben a http://riverlinedancers.extra.hu oldalon. Ugyanitt 20 órakor Andragógia Szakest. Fütyülős akció!

A SZOTE Klubban kedden 22 órakor Unisex koncert – utána Rettegj malac, megtömlek! – JUGYUS buli Patkós doktorral és DJ  Kincsessel / Istennyila akció!

A Garaboncziás Borozóban kedden 21 órakor Free Drum&Bass party. A belépés díjtalan!

Tovább olvasom

Hírzóna

Fodor Dalma lett Szeged „fagyiarca”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sok szelfi érkezett.

Tovább olvasom

Hírzóna

Egyre több a turista Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egyre gyakoribbak a 4-5 napos foglalások.

Tovább olvasom

Hírzóna

Indiánok lepték el a makói Erzsébet-házat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Máté Roland műsorvezető lesz a táborzáró vendége.

Tovább olvasom

Aktuál