Kedd: Éleny, higany és foltos nyakorján

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Éleny, higany és foltos nyakorján címmel ismerkedhetünk nyelvújítási furcsaságokkal a Somogyiban Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából. A Kisszínházban Háztűznéző, az IH-ban kamaramusical a Pinceszínház társulatától. Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, az életelvekről folytatnak filozófiai beszélgetést az Új Akropolisz Kulturális Egyesületben, és munkaerő-piaci képzésekről, igényekről, kínálatról tájékoztatnak a Bálint Sándor Művelődési Házban. A Grand Caféban folytatódnak a román filmnapok, a Belvárosi Moziban nyugdíjas filmklub lesz kedden, és egy-két buli is akad este.

Színház és kamaramusical

A Kisszínházban kedden 19 órakor Gogol: Háztűznéző – tökéletesen valószínűtlen 170 éves történet. (Juhász Gyula 1. bérlet.)

Meghökkentő darabot láthat a közönség kedden 19 órakor az IH Rendezvényközpontban, a Pinceszínház társulatától. A Tiéd vagyok pont hu?! netmusicalt erőteljes szexuális témája és szövege miatt csak 16 éven felülieknek ajánlják, annál is inkább, mivel a swingerklubok világába is elkalauzolja nézőit. Jegyár: elővételben 2000,- Ft, az előadás napján: 2300,- Ft

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban kedden 17 órakor Éleny, higany és foltos nyakorján – nyelvújítási furcsaságok Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója örömére. Előadó: Sáráné Lukátsy Sarolta könyvtári szakértő. Beszélgetőtárs: Zenei József ny. tanár.

Filozófiai beszélgetés

Az Új Akropolisz Kulturális Egyesületben (Juhász Gyula u. 36.) kedden 19 órakor Létkérdések – Az életelvekről (filozófiai beszélgetés). A beszélgetést vezetik: Havasi Mónika és Laurinyecz Barbara.

Munkaerő-piaci képzések – igények, kínálatok

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) kedden 10 órakor A Munkaügyi Központ támogatási lehetőségei. Vendég: Juhász Károly, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szegedi Kirendeltség és Szolgáltató Központ igazgatója. A Szenior Foglalkoztatási Szövetség Szegedi Klubjának havi klubnapja.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

17 órakor: Román filmhétMarilena – feliratos román film, rendező: Mircea Daneliuc.

19 órakor: Engedj be! – feliratos svéd film, rendező: Tomas Alfredson.

21 órakor: Coco Chanel – feliratos francia film, rendező: Anne Fontaine.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 és 18 órakor: Fel 3D – színes, szinkronizált amerikai 3D animáció, rendező: Pete Docter.

20 órakor: Másnaposokszínes, amerikai vígjáték, rendező: Todd Phillips.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Koccanás – színes, magyar tévéfilm, moziverzió, rendező: Török Ferenc.

16 órakor és 20.30-kor: Utolsó idők – színes, magyar játékfilm, rendező: Mátyássy Áron.

Csőke József terem:

14 órakor: Idősebbek is elkezdhetik – filmklub – A grófnő – színes magyarul beszélő francia-német történelmi dráma, rendező: Julie Delpy.

16.15-kor: A grófnő – színes magyarul beszélő francia-német történelmi dráma, rendező: Julie Delpy.

18.30-kor: Utolsó jelentés Annáról – színes, magyar dráma, rendező: Mészáros Márta.

20.45-kor: Tréfa – színes, magyar játékfilm, rendező: Gárdos Péter.

Kedd esti bulik

Az Icon Café & Lounge-ban kedden Fütyülős est.

A Garaboncziás Borozóban kedd este 20 órakor Green ChillerZ, Side Effect, Csillagtér.

Előző sztori

LEN-kupa: kedvező a Szeged Beton sorsolása

Következő sztori

Női vízilabda: Szegeden is robogott a BVSC – FOTÓK