Gazdaság

Idén 32 800 embert küldtek el csoportos létszámleépítéssel

Idén 32 800 embert küldtek el csoportos létszámleépítéssel

2009. október 11., vasárnap
Idén 32 800 embert küldtek el csoportos létszámleépítéssel

A tavalyi év ugyanezen időszakának már kétszerese a szeptemberig csoportos létszámleépítéssel elküldöttek száma – ismertette az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatait a Magyar Nemzet. A Fidesz szerint ezek az adatok is azt bizonyítják, hogy a Bajnai-kormány alkalmatlan a válság kezelésére és súlyos károkat is okoz az országnak.

2008. január–szeptember közötti időszakában 14.600 fő csoportos létszámleépítése történt meg az idei 32 800-zal szemben. A legtöbb alkalmazottat a feldolgozó-iparban, szállításban, raktározásban, ingatlan-ügyintézésben és gazdasági szolgáltatóknál dolgozók közül bocsátották el. A nyilvántartott álláskeresők száma szeptember végén 566 300 volt. A Fidesz helyettes szóvivője szerint ezek a sokkoló munkanélküliségi adatok is azt bizonyítják, hogy a

Bajnai

-kormány alkalmatlan a válsághelyzet kezelésére és súlyos károkat okoz Magyarországnak.

Cser-Palkovics András

szerint a jövő évi költségvetés egy brutális megszorításokat tartalmazó Bajnai-csomag, amely hatása még nagyobb munkanélküliség lenne, ezért követelik, hogy a kormány azonnal vonja vissza a költségvetést és álljon félre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.