Idén 32 800 embert küldtek el csoportos létszámleépítéssel

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavalyi év ugyanezen időszakának már kétszerese a szeptemberig csoportos létszámleépítéssel elküldöttek száma – ismertette az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatait a Magyar Nemzet. A Fidesz szerint ezek az adatok is azt bizonyítják, hogy a Bajnai-kormány alkalmatlan a válság kezelésére és súlyos károkat is okoz az országnak.

2008. január–szeptember közötti időszakában 14.600 fő csoportos létszámleépítése történt meg az idei 32 800-zal szemben.

A legtöbb alkalmazottat a feldolgozó-iparban, szállításban, raktározásban, ingatlan-ügyintézésben és gazdasági szolgáltatóknál dolgozók közül bocsátották el. A nyilvántartott álláskeresők száma szeptember végén 566 300 volt.

A Fidesz helyettes szóvivője szerint ezek a sokkoló munkanélküliségi adatok is azt bizonyítják, hogy a Bajnai-kormány alkalmatlan a válsághelyzet kezelésére és súlyos károkat okoz Magyarországnak. Cser-Palkovics András szerint a jövő évi költségvetés egy brutális megszorításokat tartalmazó Bajnai-csomag, amely hatása még nagyobb munkanélküliség lenne, ezért követelik, hogy a kormány azonnal vonja vissza a költségvetést és álljon félre.

Előző sztori

Kimaradtak a Volán-helyzetek, büntetett a Kecskemét

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye