Hírzóna

Tíz határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

Tíz határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

2009. szeptember 29., kedd
Tíz határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

Tíz határsértőt és egy embercsempészt fogtak el hat óra alatt - közölte Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Nem sokkal éjfél után Szeged belterületén egy gyorsan hajtó személygépjárműre lettek figyelmesek, melynek nyomába eredtek és igazoltatták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a személyautóban utazó öt főből négy illegális határátlépő, a szerb-horvát állampolgárságú gépjárművezető, pedig embercsempész. A megbeszélt időpontban várta a csoportot Tiszasziget határában, a cél Nyugat-Európa lett volna - mondta

Pál János

. Ezt követően egy óra körül az M5-ös autópályán járőröző rendőrök figyeltek fel a sztráda mellet sétáló három afgán határsértőre. Öt órával később, pedig három koszovói állampolgárra találtak a szegedi határrendészek. Mindannyian a jobb élet reményében, segítség nélkül, gyalogosan, illegálisan léptek magyar területre. A határsértők ügyét idegenrendészeti eljárás keretében, míg a szerb-horvát állampolgár ügyét embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.