A Fidesz és az MSZP vitája a bérplafonról

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hülyének nézik az embereket – véleményezte a szocialista párt bérmaximalizálásra tett javaslatát a Fidesz, arra hivatkozva, hogy éppen a jelenlegi kormányzati gyakorlat tette lehetővé, hogy többmilliós fizetések és végkielégítések folyhassanak ki az állami kasszából – számolt be a két párt nyilatkozatairól a Magyar Nemzet.

Lendvai Ildikó arcátlanságnak minősítette a közpénzekből bérkiegészítésként adott rendszeres jutalmakat és prémiumokat, ezért az MSZP kezdeményezi ún. bérplafon beállítását a válság idejére a többségi állami és önkormányzati tulajdonú vállalatok, valamint a közpénzből finanszírozott közmédiumok vezetőinél. A pártelnök szerint ezen vezetők fizetését a Magyar Nemzeti Bank elnökének jövedelmének 25 százalékában kell maximalizálni. A szocialisták javasolják az eddigi jogsértések megszüntetését, a szerződések átvizsgálását is.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ezzel szemben az emberek hülyébe vételének nevezte Lendvaiék felvetését, mivel a szocialisták azután kezdtek hozzá a – saját maguk által kifizetett – végkielégítések és egyéb különjuttatások, többmilliós havi fizetések mérsékléséhez, hogy az ellenzék és a sajtó nyilvánosságra hozta a piszkos ügyeket.

Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége valamennyi eredménye

Következő sztori

Idén már 6 milliót kapott az előzetesben lévő Hunvald