Sport

Labdarúgás: a hazai pálya előnyével is élne a Volán

Labdarúgás: a hazai pálya előnyével is élne a Volán

2009. szeptember 11., péntek
Labdarúgás: a hazai pálya előnyével is élne a Volán

Múlt vasárnap végre fellélegezhettek a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapatának vezetői, játékosai és szurkolói, hiszen a gárda megszerezte első győzelmét az NB III Alföld csoportban. Szombaton ezt követheti a második, hiszen a kék-feketék a még nyeretlen Soroksárt fogadják 16.30-as kezdettel.

Ami három nekifutásra sem sikerült idehaza, az elsőre összejött idegenben. Az utolsó pillanatban történt átszervezésnek következtében első három bajnoki mérkőzését a Felső Tisza parton játszotta le Szeged első számú alakulata, ám Huszárikéknak a Hódmezővásárhely és a Százhalombatta ellen is csak döntetlenre futotta, az Orosháza pedig győztesen távozott Csongrád megye székhelyéről. Ahogy aztán Buchholcz Gábor tanítványai kimozdultak a megszokott környezetből, varázsütésre változott meg minden: a szellemes, kulturált játékhoz jó helyzetkihasználás társult a fővárosban, így csak a fogadóirodák számára okozott meglepetést a 4-1-es Volán-siker a Vasas II. ellen a Fáy utcában. Ideje lenne azonban a hazai pálya előnyével is élni a kék-fekete együttesnek, már csak azért is, hiszen a szombati látogató, a Soroksár egyáltalán nem tartozik a legyőzhetetlen ellenfelek közé. Az eddigi játéknapokon három döntetlen és egy vereség fűződik a nevükhöz. A szegedi vezetőedző ettől függetlenül óva int mindenkit attól, hogy lebecsülje

Dajka László

gárdáját. „A három iksz számomra azt jelzi, masszív csapat a Soroksár. Ráadásul most már ők is nagyon szeretnék megtörni a jeget, így biztos vagyok benne, hogy roppant elszántan, győzni jönnek Szegedre. Természetesen a mi célunk sem lehet más, mint a három pont megszerzése, s úgy gondolom, ha olyan fegyelmezetten és jó felfogásban futballozunk, megalkuvás nélkül küzdünk, mint Budapesten, s a helyzeteket is legalább olyan százalékban vagy még jobb arányban értékesítjük, mint a Vasas II. otthonában tettük, akkor örömet szerezhetünk szurkolóinknak” – mondta a SZEGEDma.hu-nak

Buchholcz Gábor

. A szakvezető hozzátette: már csak azért is fontos lenne behúzni ezt a meccset, hiszen a következő hetek eléggé szerencsétlenül alakulnak a Volán számára, illetve nehéz csaták várnak a szegedi fiúkra. Jövő vasárnap ugyanis a bajnokesélyes Szolnoki Spartacus otthonában lépnek pályára, majd egy hét bajnoki szünet következik, amit Beretkáék rögtön meg is dupláznak, hiszen az Algyő visszalépése miatt szabadnaposak lesznek, azaz három(!) hét kihagyás után, október 11-én utazhatnak a csoport másik favoritjához, a Kecskeméti TE II-höz... Visszazökkenve a jelenbe, a szerdán éppen az Algyő ellen elmaradt kupameccset egy kemény edzéssel helyettesítette a Szeged, csütörtökön viszont összetartó jellegű csapatvacsorán pihentek meg a srácok, amikor is ízletes csülökpörköltet fogyasztottak (a csülköt még

Baji Szabolcs

kikölcsönzésért adta a Tápé gárdája). „Érezhetően más volt a héten a hangulat, hogy megszületett az első győzelem. Úgy érzem, lekerült a játékosok válláról ez a fajta teher, bízom benne, hogy szombaton ennek megfelelően felszabadultak játszanak majd” – így a mester. A kezdőcsapatnak némi változást kell majd eszközölni, hiszen

Szilágyi Norbertet

még a Vasas ellen sérülés miatt kellett lecserélni, s a bedagadt boka sajnos nem gyógyult meg. Rajta kívül is akadnak hiányzók, hiszen

Búzási Péter

térde hetek óta rakoncátlankodik,

Boldizsár Bálint

vírusfertőzéssel küzd, Garamvölgyi Bence pedig izomfáradtságra panaszkodik. Jó hír viszont, hogy

Mórocz Zsolt

a műfüvön megsérült térde rendbe jött,

Huszárik Zsoltot

sem akadályozza az egyik edzésen kapott rúgás,

Dargó Balázs

kiheverte a hét eleji kisebb betegségét, s

Bárdosi Nándor

is visszatért rövid színpadi kiruccanását követően.

A Tisza Volán SC Szeged tervezett kezdőcsapata:

Dongó – Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó A. – Mórocz, Pálfi – Baji R. vagy Bárdosi, Huszárik, Végh A. – Beretka. A keretben még Kazi, Pénzváltó, Harangozó, Domonkos, Vida és Czirják kapus kaphat helyet.

Így játszott a Soroksár a múlt hétvégén:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 4. fordulójában: Soroksár SC – FC Dabas 1-1 (0-1).

Soroksár: Gyatyel – Nagy R., Vass, Mészáros A., Szekeres – Szőke (Sowunmi A.), Lukács, Skita (Kiss G.), Szirtesi – Kis R., Gál (Jakab). Vezetőedző: Dajka László. A Soroksár gólját Kis R. szerezte.

A hétvége műsora:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 5. fordulójában:

Százhalombattai LK – Vasas II., Tisza Volán SC Szeged – Soroksár SC, Battonyai TK – Gyulai Termál FC szombaton 16.30-kor; FC Dabas – Szolnoki Spartacus, Hódmezővásárhelyi FC – Orosháza FC, ESMTK – Kecskeméti TE II. vasárnap 16.30-kor.

A megyei I. osztály 5. fordulójában:

Csongrád – Kiskundorozsma, Kiszombor – Tiszasziget, Tápé – Sándorfalva szombaton 16.30-kor; Mórahalom – Mindszent, SZVSE-Gyálarét – Szentesi Kinizsi, Nagymágocs – Kistelek, Ásotthalom – Csanádpalota, Röszke – Balástya vasárnap 16.30-kor.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 5. fordulójában:

USC Tanárképző – Bordány szombaton 11 órakor, Tömörkény – Forráskút, Baks – Zsombó szombaton 16.30-kor; Üllés – Szatymaz, Csanytelek – FK 1899 Szeged vasárnap 16.30-kor.

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 5. fordulójában:

Szegvár – Algyő II., Székkutas – HFC II.-Bercsényi, Apátfalva – UTC, Fábiánsebestyén – Szőreg, Újszentiván – Makó II. szombaton 16.30-kor.

A megyei III. osztály 5. fordulójában:

Balástya II. – Domaszék, Zákányszék – IKV Alsóváros, Tiszasziget II. – Csongrád Öregfiúk szombaton 16.30-kor; Pusztamérges – Földeák, Kübekháza – HFC III.-Bercsényi, Öttömös – Ruzsa vasárnap 16.30-kor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.