Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Kedd: Európai Autómentes Nap Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szeged idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét mozgalomhoz, kedden Autómentes Nap lesz, egész napos programsorozat várja az érdeklődőket. A MASZK Őszi Kollekciójában az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Hetek Csoportja előadását láthatja a közönség, és egész napos zenei programmal vár mindenkit a Szent Gellért Fesztivál. A Somogyi fiókkönyvtárak is kínálnak programokat, lesz Közéleti Kávéház, és persze mozi és buli…

MASZK Őszi Kollekció

Az Alterra Kortárs Előadóművészeti Központban (Régi Zsinagóga, Hajnóczy u. 12.) kedden 19.30-kor az Aradi Kamaraszínház (Románia) – Szegedi Hetek Csoportja előadását, Jean Cocteau: Emberi hang című monodrámáját láthatjuk. A szerepében: Melkvi Bea. Ez az Aradi Kamaraszínház harmadik önálló produkciója, amely ismét a Szegedi Hetek Csoportjával együttműködésben készült, rendezője a Rudolf Hess tízparancsolatának címszerepét játszó Harsányi Attila. Bővebben: www.maszk.hu

Szent Gellért Fesztivál

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Hittudományi Főiskola támogatásával rendezik meg a szegedi Szent Gellért Fesztivált. A Magyarország egyik első püspökének nevét viselő koncertsorozat fő célja, hogy olyan újabb komolyzenei eseményekre hívja a szegedi és a szélesebb közönséget, amely a vallás, a zene és a spiritualitás szoros kapcsolatát is kifejezi. Kedden 10-18 óráig: a Fogadalmi Templomban (Altemplom): Hanginstalláció – Előadás – Soundscape. 11 órakor: a Katolikus Házban Szeminárium – Jeanne Christée professzor, hegedű. 18 órakor: a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola aulájában Kamarakoncert és táncelőadásBoros Zsófia: gitár, Hasicka, Sabine: sztepptánc. 19:30-kor: a Fogadalmi Templomban a Budapesti Kórus és a Monarchia Szimfonikus Zenekar koncertje. Vezényel: Virágh András. Műsoron: Koloss István: Hungária vivát! (És mégis leszünk…) Bővebb információ:  www.stgellertfestival.com

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

Az Északvárosi fiókkönyvtárban kedden 10.30 órakor Írók, költők, irodalmi csemegék – a Kis irodalmi terefere című rendezvénysorozat következő beszélgetésének témája Ady Endre.

A Móra utcai fiókkönyvtárban kedden 14 órakor Olvasókör.

Közéleti Kávéház

Kedden 16 órakor a MTA SZAB székházban (Somogyi u. 7. II. emelet, 217-es terem) Alternatív vitarendezés – érdekalapú tárgyalás – kerekasztal beszélgetés, amely az Állampolgári Részvétel Hete – Tégy egy részt az egészhez! – Central and Eastern European Citizens Network nemzetközi eseményeihez kapcsolódik. A beszélgetésben részt vesz Szerdahelyi Emőke, “Az alternatív vitarendezés, az érdekalapú tárgyalás és a resztoratív technikák bevezetése a szakképző intézmények működési és nevelési gyakorlatába” projekt szakmai programigazgatója és Farkas Olga, főiskolai tanár, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Állampolgári Kompetenciák Munkabizottságának elnöke. A beszélgetést vita követi.

A Hotel Novotelben (Maros u. 1.) kedden 18 órakor A Statisztikai Szemle – az 1923-tól havonta megjelenő folyóirat bemutatása. Vendég: Lakatos Miklós főszerkesztő. Beszélgetőtársak: Csernay László és Gyémánt Iván egyetemi tanárok. Házigazda: Tandi Lajos, a Szeged című folyóirat főszerkesztője.

Európai Autómentes Nap Szegeden

Szeged idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét mozgalomhoz, melynek idei központi gondolata: az “Éghajlat­változás kihívásai – városi klíma” téma köré épül. Kedden egész napos programsorozat várja az érdeklődőket . A kerékpárral munkába, iskolába igyekvőket reggel 6 órától délelőtt 10 óráig egy „Bringás Reggeli” várja a Dugonics tér – Tisza Lajos krt. sarkán. Aki áthajt a Rádió 88 kapuja alatt, egy kakaós csigával és egy üdítővel folytathatja az útját. A Széchenyi téren 10 órától 18 óráig bemutatók, ügyességi játékok és nyeremények várják a kilátogatókat.  A Rotaract Club szervezésében 11.30-tól a Huszár Mátyás rakparton egy élethű baleseti szimuláción tekinthetik meg a diákok egy felelőtlenségből adódó súlyos autóbaleset következményeit. Kedden a helyi közösségi közlekedési járműveken egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélye maximum két felnőtt + három gyermek számára az Általános Utazási Bérlet funkcióját tölti be, és biztosítja az utazási jogosultságot. A részletes programot a www.varoskep.szeged.hu oldalon olvashatják.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19 órakor: Kettős játék – feliratos amerikai film, rendező: Tony Gilroy.

21 órakor: Oly sokáig szerettelek – feliratos francia-német film, rendező: Philippe Claudel.

A Belvárosi Mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 és 18 órakor: G-Force – Rágcsávók 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Hoyt Yeatman.

20 órakor: A végső állomás 3D – színes, feliratos amerikai horror, rendező: David R. Ellis.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Rózsaszín sajt – színes, magyar–francia romantikus vígjáték, rendező: Tóth Bar-nabás.

17.45-kor: Becstelen Brigantyk – színes, feliratos amerikai akciófilm. Rendező: Quentin Tarantino.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Pandora szelencéje – színes, feliratos török–francia–német–belga film.

18.30-kor: Hitvallók és ügynökök – színes, magyar dokumentumfilm.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Kedd esti bulik

A SZOTE Klubban kedden 22 órakor Ganxsta Zolee és a Kartel koncert – TTIK-s Gólyatábor Afterparty – Novákkal.

A JATE Klubban kedden 22 órakor Gólyaszelídítő JuGyus buli, nem csak gólyáknak. Fellépők: DJ Varga B., DJ MolnárBé. JuGyus gólyakártyával és TÁK tagságival a belépés ingyenes.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ismét megnyílt a mindszenti szabadstrand

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét visszafoglalhatták a mindszenti szabadstrandot a fürdőzők – írja a Délmagyar.

Tovább olvasom

Hírzóna

Élvezetes nyári programokat kínál a Somogyi-könyvtár

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Könyvhajsza és nyomkeresés, várostrom és mesegömbölyítés.

Tovább olvasom

Szórakozás

Hivatalos: elmarad a SZIN és a Deja Vu is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után is fenntartják.

Tovább olvasom

Aktuál