Bulvár

Határsértés, hamis iratok, kábítószer

Határsértés, hamis iratok, kábítószer

2009. augusztus 18., kedd
Határsértés, hamis iratok, kábítószer

4 határsértőt, 120 gramm marihuánás cigarettát illetve 4 hamis, hamisított okmányt fogtak a határrendészek Nagylakon, Kiszomboron és Röszkén a mai, valamint a tegnapi napon - tájékoztatta portálunkat Pál János rendőrségi szóvivő.

A mai napon négy ismeretlen személyre lettek figyelmesek a járőrök Röszke külterületén, amint a határ felől sietve lépdelnek a község irányába. Kiderült, hogy afgán állampolgárok, akik az éjszaka léptek át illegálisan az államhatáron. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult. A tegnapi napon a kiszombori határátkelőhelyen egy román állampolgárnál hamisított forgalmi engedélyt, Nagylakon szintén egy román személynél hamis román személyi igazolványt, egy örmény férfinél hamisított schengeni vízumot, Röszkén pedig egy horvát állampolgárnál hamis horvát vezetői engedélyt fedtek fel útlevélkezelőink. A hamis okmányok mellett egy kilépő francia honossági lakóautó utasai gyanús viselkedése miatt alapos ellenőrzést hajtottak végre a nagylaki határrendészek.A vizsgálatot kábítószer-kereső kutya bevonásával végezték, mely nem volt eredménytelen, az egyik francia állampolgár csomagjaiban 120 gramm dohánytermékbe kevert marihuánát találtak. A francia férfi elismerte, hogy a kábítószeres dohányt saját részre készítette. Ügyében kábítószerrel való visszaélés megalapozott miatt büntetőeljárás indult - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.