Sport

Izzasztó hetek: újra pályán a Tisza Volán SC

Izzasztó hetek: újra pályán a Tisza Volán SC

2009. július 7., kedd
Izzasztó hetek: újra pályán a Tisza Volán SC

tiszavolanedzes22
Valamivel több mint két hét pihenőt követően hétfőn este újra találkoztak egymással a Tisza Volán SC labdarúgócsapatának játékosai, megkezdődött a nyári alapozás. Ment a zrika az öltözőben, a móka a pályán, pattogott a labda a zöld fűben – azaz csak pattogott volna, ha az illetékesek gondoskodtak volna a Felső Tisza parti füves center előkészítéséről...

Fűre lépni szabad! – mondta nem sokkal negyed hét után Buchholcz Gábor, a Tisza Volán SC felnőtt labdarúgócsapatának vezetőedzője, s szavaira 21 játékos kezdte meg az első nyári tréninget a némiképp legelőre emlékeztető centeren. Szégyen, hogy a pályakezelő illetékes munkatársai a felkészülés kezdetére sem tették rendbe a pályát, melyen bizony az utóbbi napok hatalmas esőzései okán igencsak nagyra nőtt fű és gaz fogadta Szeged legjobb csapatának játékosait!

A laza átmozgatással indult edzésről hiányzott Halkó Pál szakosztályvezető, aki a hétfői napon kezdte meg szabadságát. Már öt óra előtt megérkezett azonban a helyszínre Bánóczki Sándor technikai vezető, őt követte Buchholcz Gábor. A vezetőedző arról tájékoztatta portálunkat, hogy a következő szezon kerete lassan, de biztosan körvonalazódik. Igazán pontos összegzést persze csak az átigazolási időszak július 31-i lejártát követően lehet mondani.

Az NB III Alföld csoportban tavaly 11. helyen végzett gárda többekkel is tárgyal, nem titok, hogy szeretne erősíteni, amennyire (anyagi) lehetőségei ezt engedik. A legfontosabb cél azonban az előző évi alakulat együtt tartása. Ennek érdekében a vezetőedző egyenként tárgyalt labdarúgóival, s túlnyomó részben pozitív válaszokat kapott. A jelenlegi állás szerint Harmos Zsolt és Füle Mátyás távozásával kell számolni, ők Angliában vállalnak munkát, próbálnak szerencsét. Huszárik Zsolt további kölcsönvételéről előrehaladott tárgyalásokat folytat a Volán az MTK-val, a remények szerint az együttes egyik meghatározó embere július 13-án csatlakozhat társaihoz.

Ami az érkezőket illeti, természetesen többekkel folyik egyeztetés, ám mindössze három játékos ügyében számolhatunk be konkrétumokról: visszatér Szegedre az 1989-es születésű Nagy Ádám, aki tavaly a Fábiánsebestyén színeiben 26 góllal a megyei II. osztály társgólkirálya volt. Találataira a Tisza-parton is nagyon számítanak. Az 1988-as Pálfi Árpád Tompáról érkezik a Volánhoz, ő korábban Dunaújvárosban nevelkedett. A kapuvédő Reguli Máté is visszakerül Balástyáról, így Erdei Gergő kerül ki a felnőttek közül: a kapusposzton Dongó Dénes, Czirják Tamás, Reguli és Vasas Gábor küzdhet a csapatba kerülésért. Az említetteken kívül szegedi, illetve máshonnan ide igazoló fiatalokkal töltené föl a keretet Buchholcz Gábor, aki két-három hét múlva jelöli ki, kikre számít majd az őszi szezonban.

tiszavolanedzes25
„Természetesen azon dolgozunk, hogy sikerüljön tovább erősíteni, de nem könnyű a helyzetünk, hiszen nehéz vonzóvá tenni a Volánt, mikor a riválisoknál, valamint néhány megyei I. osztályú gárdában komoly pénzeket tudnak kínálni a játékosoknak. Eddig is olyanokra építettünk, s a jövőben is azokra a futballistákra számítunk elsősorban, akik szeretik Szegedet, itt laknak vagy itt tanulnak, élnek-halnak egymásért, a kék-fekete színekért és diszkoszvetős címerért. Akinek az a vonzó, hogy egy üres papírra ráírnak egy szép kerek számot, aztán vagy lesz fizetés, vagy nem, azért nem fogunk küzdeni. Számomra az jelent igazán sokat, ha egy egészséges Dongó Dénessel, Beretka Péterrel és Huszárik Zsolttal vághatunk neki a bajnokságnak. Együtt kell lélegeznünk, a teljesítményünkkel kell üzenni a reménybeli támogatóknak, hogy ez a csapat megérdemli a figyelmet és a segítséget” – nyilatkozta a vezetőedző.

A felkészülés a következőképpen alakul. Ezen a héten csak délután lesznek edzések (ahogy Buchholcz mester fogalmazott: kommandós pályán, a méhekkel is megküzdve), július 13-ától pedig tovább fokozódik a terhelés: három délelőtti és öt délutáni tréningen vesznek majd részt a srácok. Az első tétmeccset az augusztus 8-9-i hétvégén játssza a Volán, amikor is magyarkupa-fordulót rendeznek (sorsolás július 17-én). A bajnokság egy héttel később startol.
Természetesen addig néhány felkészülési találkozón is láthatják a fiúkat a szurkolók. Július 18-án (szombaton) 10 órakor a Tiszaszigetet, július 25-én (szombaton) 18 órakor a Baját, július 30-án (csütörtökön) 18 órakor a Makót fogadja a Volán, mely augusztus 1-jén (szombaton) a 11 csapatos Szegedi Klubcsapatok Kupáján vesz részt.

Ezekről a meccsekről, a felkészülésről, illetve a csapat körüli hírekről folyamatosan beszámolunk majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.