Kultúra

Tenorok és kalózok Szegedről

Tenorok és kalózok Szegedről

2009. július 16., csütörtök
Tenorok és kalózok Szegedről

Az árkádok alatt álló közönség is nagy lelkesedéssel fogadta a Három tenor hangversenyét a minap a Dóm téren a Gyüdi Sándor vezényelte Szegedi Szimfonikus Zenekar immár hagyományossá lett nyári ajándékkoncertjén.

Azoknak kedvez így 2003 óta a komolyzenei együttes, akik, noha lapos a pénztárcájuk, mégis kedvelik a művészetet. A négyezer férőhelyes nézőtérre már hetekkel a hangverseny előtt minden ingyenes jegyre leadták igényüket a zenekedvelők. Népszerű operaslágereket és olasz dalokat énekeltek a Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő tenorok:

Adam Diegel, László Boldizsár

és

Wendler Attila

. "A szegedi szimfonikusokra még sok feladat vár a nyáron" - mondja a Szegedi Nemzeti Színházat igazgató karmester - a szabadtéri játékokon a Turandotban és az Elisabeth című musical előadásán játszanak, s Olaszországban is fellépnek. A színházunk társulata pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon vendégszerepel augusztus 8-án A királynő kalózai című zenés kalanddal. Magyarországon általában Kálmán Imre-, Lehár Ferenc-, vagy Strauss-művet tűznek műsorra, ha operettet kívánnak bemutatni, ritkaságnak számít, hogy a műfajt angol szerző képviseli. Sullivan kalózkalandja friss hangzású, kicsit vígoperai jellegű, áriaparódiákkal is meglepi a hallgatóságot, de a musical gyökerei szintén felfedezhetők benne. (OTS)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.