Közélet

Lendvai Ildikónak 1,7 millió érve van az előre hozott választások ellen

Lendvai Ildikónak 1,7 millió érve van az előre hozott választások ellen

2009. július 4., szombat
Lendvai Ildikónak 1,7 millió érve van az előre hozott választások ellen

"Elég legyen az előre hozott választások emlegetéséből" - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a párt budapesti kongresszusán. A zárt ülésen elmondott beszédéről készült hangfelvételt szombat délután bocsátották az újságírók rendelkezésére.

"Ha döntünk, akkor elég legyen az előre hozott választások emlegetéséből. Elég legyen! Elegem van nekem is, és elege van azt hiszem a bennünk bízó választónak is" - fogalmazott

Lendvai Ildikó

, akinek ezen szavait taps követte az MSZP által az MTI-nek megküldött hangfelvétel szerkesztett változatában. Hozzátette, hogy 1,7 millió jó érve van az előre hozott választás ellen: 1,7 millió család, négymillió ember, akiknek devizahitele van és hónapokig ébredtek szorongva a forint árfolyama miatt. A pártelnök szerint nem tűrhetik, hogy párttagjaik szegfűs logó alatt gyűjtsenek aláírásokat az előre hozott választásokért. "Gyűjtsön, ha akar, de szegfű nélkül, inkább naranccsal" - hangoztatta. Lendvai Ildikó azt mondta, tudja, hogy a párt el fogja dönteni a maga dolgainak menetét, és újra képes lesz a választóhoz szólni. "Most mozdonyt fordítunk! Vissza a választóhoz!" - fogalmazott. A szocialista politikus elmondta: minden jogos önkritika ellenére az MSZP nem dobhatja ki a progresszív, modern, újító énét, nem dobhatja ki reformszándékait, nem teheti semmissé modernizációs teljesítményét. Az MSZP a magyar progresszió pártja volt és maradjon is az. Az MSZP a jövő pártja, a modernizáció motorja - hangsúlyozta. Lendvai Ildikó szerint felismerhetőbbé kell tenni, hogy a szocialista párt a munkájukból, a nyugdíjukból közepesen vagy annál is nehezebben élőké pártja, az ő érdekeiket képviselik, törődnek mindennapi biztonságigényükkel, a hétköznapi kiszámíthatósággal is. Elmondta, bízik abban, hogy a párt kiegészített országos választási bizottsága (ovb) képes lesz megszólítani több generációt, több társadalmi csoportot. Hozzáfűzte: ezért azt javasolják, hogy az ovb-t egészítsék ki

Botka László

szegedi polgármesterrel,

Ficsor Ádám

titokminiszterrel,

Molnár Csaba

kancelláriaminiszterrel,

Burány Sándor

budapesti pártelnökkel és

Boldvai László

, Nógrád megyei pártelnökkel. Lendvai Ildikó azt is kezdeményezte, hogy a költségvetés elfogadása után az ovb azon tagjai, akik fontos napi szervezési feladatokat vállalnak, váljanak meg kormányzati funkciójuktól, "jöjjenek vissza ide a pártba".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.