Vízilabda: Öt új játékos a Szeged Betonnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lassan, de biztosan kialakul a következő évi játékoskeret a Szeged Beton LEN-kupa-győztes vízilabdacsapatánál. Heten már szerződést hosszabbítottak, öt új játékost is igazolt a klub. A távozók listáján is komoly nevek találhatóak.

Mint arról két héttel ezelőtt beszámoltunk, továbbra is szegedi sapkában láthatjuk a két kapuvédőt, Baksa Lászlót és Németh Zsoltot, valamint Varga Pétert, Komlósi Pétert, Lehmann Istvánt, Juhász Zsoltot és Kuncz Tamást. Az azóta eltelt időben öt új igazolást is bejelentett a gárda vezetősége.

A legnagyobb fogás kétségtelenül a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás, aki hazatér Szegedre. Hozzá hasonlóan két évig a Betont erősíti majd az Újpestből érkező Somogyi Balázs. Visszatér Pécsről Ágner Zoltán, mellettük pedig a Tisza-partra teszi át székhelyét a Honvédból Vindisch Ferenc, valamint a román válogatott bekk, Andrei Busila. Minden bizonnyal marad a Betonban a válogatottban komolyan számításba vett Török Béla is, azaz tizenhárom játékossal már számolhatunk.

Az 1975. augusztus 2-án született Molnár „Papeszt” aligha kell bemutatnunk a drukkereknek: ötszörös magyar bajnok, kupagyőztes, háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, Euroliga-győztes klasszisról van szó, posztja egyik legkiválóbbikáról.

A szentesi születésű átlövő, Somogyi Balázs 1985. augusztus 1-én született. 2001-ben ifi Európa-bajnok volt, 2003-ben ifi Eb-bronzérmes, 2004-ben junior Eb-harmadik, 2005-ben junior vb-5., de a világbajnokság gólkirálya lett! Ágner Zoltán 1978. október 10-én született, a rutinos játékos az idei szezonban 45 gólt szerzett a Pécs színeiben.

A 30 éves válogatott Vindisch Ferenc korábban a Vasasban szerepelt, előző idényben pedig a Honvéd együttesét erősítette. A jobbkezes pólós a Vodafone OB I-ben 24 meccsen szerepelt, és 23 gólt, illetve 15 labdát szerzett. Ami Andrei Busilát illeti, a 2 méter magas, 26 éves játékos az előző szezonban a Steaua Bukarest együttesét erősítette, s ő is két évre írt alá.

Távozott a gárdától Weszelovszky László (a Ferencvárosba igazolt), illetve Mihajlo Korolija, akivel nem hosszabbítottak szerződést, és a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás, aki a montenegrói Cattaróhoz szerződött. Az új igazolások tükrében igencsak valószínű, hogy két további szerb pólóssal, Milos Korolijával és Vojiszlav Vejzagiccsal sem találkozhatunk már hazai sapkában a sportuszodában. Molnár Péter és Éles Vilmos sorsáról egyelőre nincs hír.

A gárda felkészülése augusztus 3-án kezdődik.

Előző sztori

A Szeged-Csanádi Egyházmegye hírei

Következő sztori

Volt-e bizalmi szavazás Dávid Ibolyáról?